Nevşehir'de ulusal ve yerel basın kuruluşlarında görev yapan gazeteciler ​Nevşehir'in Emniyet  Müdürü Mehmet Artunay ile bir araya geldi.

Nevşehir'de aktif olarak görev yapan Basın mensuplarının yer aldığı Toplantıya Nevşehir Gündemin adresi  www.fibhaber.com'u temsilen A Haber Nevşehir Temsilcisi İbrahim Uysal da katıldı.

Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Nevşehir'deki medya kuruluşlarının imtiyaz sahibi, muhabir ve haber ajanslarının temsilcileri ile Polisevinde biraraya geldi. Toplantıya Emniyet Müdür Yardımcıları ile şube müdürleri de katıldı. Nevşehirdeki ilk buluşmasını basınla yaptığını dile getiren Artunay, basının önemli bir görevi yerine getirdiğini belirtti.

Nevşehir bir huzur kenti, burada görev yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum" diyen Nevşehir'in yeni Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, basın mensuplarıyla birlikte Nevşehir'e hizmet vereceklerini söyledi. 



EMANETLERİ EMANETİMİZDİR

Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, şehirde görev yapan basın mensuplarıyla tanışma toplantısı düzenledi.

​FİB Haber Merkezi Genel Koordünatörü İbrahim Uysal ile Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram Ekici'nin de katıldığı, Polisevi’ndeki toplantıda konuşan Artunay, Nevşehir de bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi. Emniyet ve basının birlikte çalışmasının toplumun faydasına olduğunu belirterek, “Basın mensuplarının önüne bariyer koymak değil, bariyeri kaldırmak önemlidir. Bizim gayretimiz de bu yöndedir.” dedi. 

Konuşmasına son zamanlarda yaşanan terör olaylarında şehit düşen güvenlik güçlerine Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Nevşehir Emniyet Müdürü Artunay, “Son zamanlarda ülkemizde şehitlerimizin arttığını görüyoruz. Güneydoğu’da yaşanan terör olayları nedeniyle bir çok arkadaşımız güvenlik kuvvetlerinden asker, polis ve diğer kamuda, normal yaşayan insanlarda dahil bu terör belası nedeniyle şehit oldular. Onları anmadan geçmek istemiyorum. Ruhları şad olsun. Emanetlerini emanetimiz olarak kabul ediyoruz. Gazilerimize de yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Buradan hareketle bizim birinci derecedeki görevimiz kamu düzeninin sağlanması adına polislik mesleğini icra ederken kamu düzeninin sağlanması bizim için ön planda geliyor. İki ara başlık olarak sayarsak birisi önleyici tedbirimiz diğeri de suç işlendikten sonraki olayların çözülmesiyle ilgili süreç. Yani biz hem bir önleyici tedbir yapıyoruz, suç işlenmeden önce suçun işlenmesini engelleme adına çeşitli faaliyetlerimiz var. Olduktan sonrada ayrıca olayların çözümlenmesi için suç araştırma ya da örgütlü suçlarla mücadelede ikinci plan dediğimiz önleyici tedbirden sonraki planda yapıyoruz. Yani iki ayrıntılı görevimizi ara başlık olarak tanımlayabiliriz. Dil, din, ırk, mezhep ya da gelir düzeyi, akademik seviyesi, okuryazar olup olmadığı gibi konularda kesinlikle bir ayrımcılık yapılmadan hakkaniyetli bir şekilde insanlarımıza hizmet etmeyi hedefliyorum.” diye konuştu.


Vatandaşların 155 polis ihbar hattını hiç çekinmeden aramalarını da isteyen Artunay, güvenlik kameralarının da olayları aydınlatma noktasında büyük önem arz ettiğini dile getirdi.

Vatandaşları telefon dolandırıcılığı konusunda da uyaran Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, “Hiçbir kamu görevlisi vatandaşı cep telefonundan arayarak para veya başka bir şey istemez. Bu ülkemizde son yıllarda oldukça yaygınlaşan bir dolandırıcılık olayı bildiğim kadarıyla Manisa’da da oldukça fazla. Vatandaşlarımız bu tip telefonlara itibar etmeden emniyetle temasa geçmeli” şeklinde konuştu.

Nevşehirspor maçlarına da geleceğini de ifade eden Artunay, "sporun dostluk ve kardeşlik olduğunu bu manada Gazi stadındaki Nevşehirspor'un maçlarında da yer alacağını ifade etti. Artunay, her zaman kapım siz basın mensuplarına açıktır. Haber alma konusunda sıkıntı yaşamayacaksınız." dedi.