NEVŞEHİR(MHA) Emniyet Genel Müdürlüğünün yurt genelinde yılbaşı nedeniyle alacağı tedbirler Nevşehir Emniyeti tarafından ilimizde de uygulanıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü vatandaşlarımızın güven içinde seyahat edebilmeleri için yılbaşı tatili süresince alınacak trafik tedbirlerini açıkladı.

Emniyet Genel Müdürlüğünce; yılbaşı tatilinin hafta sonu tatili ile birleşmesi sebebiyle şehirlerarası ve şehir içi trafik akımı yoğunlaşacağından 31 Aralık 2015 - 03 Ocak 2016 tarihleri arasında vatandaşlarımızın güven içinde seyahat edebilmeleri için trafik tedbirleri belirlendi.

Buna göre;

•Alışveriş, eğlence ve turizm merkezlerinin bulunduğu güzergâhlarda, trafiği düzenleme ve denetim faaliyetleri arttırılacak.

•Denetimler karayolunda akan trafiği tehlikeye düşürmeden, aydınlatılmış ve sürücüler tarafından rahatlıkla görülebilecek alanlarda yapılacak.

•Kazaların yoğun olarak meydana geldiği yol kesimlerinde önlem almak amacı ile sabit veya seyir halinde ekipler görevlendirilecek.

•Buzlanma, yoğun kar yağışı veya tipi gibi trafiği tehlikeye düşürebilecek güzergâhlardaki durumların tespiti yapılarak geciktirilmeksizin yol yapım ve bakımından sorumlu kuruluşlara bildirilecek.

•Terminallerde ve güzergâh üzerinde yapılan denetimlerde, araçların takograf, kış lastiği, ışık vb. teknik donanımları denetlenecek, eksiği tespit edilen araçların eksiklikleri tamamlanıncaya kadar trafiğe çıkışlarına izin verilmeyecek.

•Alkol denetimlerine ağırlık verilerek, yasal sınırların üzerinde alkol aldıkları tespit edilen sürücüler hakkında gerekli yasal işlemler yapılacak.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Emniyet Genel Müdürlüğü vatandaşlarımızın yılbaşını güven içinde karşılayabilmeleri adına alınacak asayiş ve genel güvenlik tedbirlerini açıkladı

Emniyet Genel Müdürlüğünce; vatandaşlarımızın yılbaşını huzur ve güven içerisinde geçirmelerini sağlamak amacıyla genel güvenlik ve asayişin temini açısından uygulanan tedbirlere ek olacak tedbirler belirlendi.

Buna göre;

Alışveriş merkezleri, pazar yerleri, mağazalar ve çarşılar gibi halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde; kapkaç, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına karşı yaya ve motorize ekip sayısı arttırılacak.

Yılbaşı tatili nedeniyle hava ve deniz limanları, gar ve terminal gibi yerlerde yolcu kapasitesi artacağından, belirtilen bölgelerde devriye ekipleri takviye edilecek ve özel güvenlik görevlileri uyarılacak.

Eğlence yerlerinde, kutlamaların yapılacağı meydanlarda ve umuma açık istirahat yerlerinde yaşanabilecek olayların önlenebilmesi ve meydana gelen taşkınlıkların engellenebilmesi adına yapılan denetimler arttırılacak.

Yılbaşı nedeniyle şehir içi taşıma araçlarında ve duraklarda oluşacak yoğunluk dikkate alınarak bu gibi yerlerdeki kontroller arttırılacak.

Kutlamalarda kullanılması muhtemel piroteknik maddelerin ilgili mevzuatta belirtilen hususlara riayet edilerek kullanılmasına ve denetlenmesine azami hassasiyet gösterilecek.

Meydana gelmesi muhtemel terör eylemlerine karşı şüpheli çanta, paket, poşet vb. üzerinde yapılan denetim ve kontroller sıklaştırılacak.