Enderun Eğitim Vakfı Nevşehir şubesi geleneksel mesire şenliği düzenledi.

Gülşehir Sadabat parkında düzenlenen Geleneksel mesire şenliğine AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Ebubekir Gizligider, Enderûn Eğitim Vakfı Genel Başkanı Mustafa Aydoğdu, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'ne Rektör Adayı Mazhar Bağlı,
 Değerli hocalarımız Nurettin Soyak, İbrahim Başaran , Mustafa Yaylaklı , H.Mahmut Kemikkıran ve çok sayıda davetli katıldı.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Öncelikle Değerli merhum Zeki Soyak hocamızı da rahmetle anıyoruz. Enderun Vakfı’nın düzenlediği şenliğin insanlar arasındaki birlik beraberliği daha da kuvvetlendirdiğini ifade etti. 


Açıkgöz, vatanı için demokrasi için nöbet tutan vatandaşların çok kutsal bir görev yaptığını söyledi.

Enderun Vakfı gibi faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının sosyal yapıyı koruduğunu ifade eden Açıkgöz, 15 Temmuz Darbe girişimi sonrasında "Vatan ,Bayrak Millet ve Devlet" adına meydanlarda yerini alarak, İstiklal Nöbeti tutan Enderun Eğitim Vakfı'na bu hassasiyet ve destekleri için teşekkür etti.

Darbeye karşı demokrasi nöbetlerinin devam ettiğini ve tehlike geçene kadar nöbet tutmaya devam edeceklerini belirten Açıkgöz, “Bu darbecilerin silahları varsa, tankları, topları, uçakları varsa bizim de imanımız, vatan sevgimiz var. Onların arkasında Pensilvanya varsa, bizim de yeri göğü yaratan Allahımız var. Allah bizleri vatansız bırakmasın. Göklerden bayrağımızı indirmesin. Camilerden ezanımızı dindirmesin. Bizleri lidersiz Recep Tayyip Erdoğansız bırakmasın” diye konuştu.

Bizim imanımız var


AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider de yaptığı açıklamasında; “Bu ihanet çetesi uzun yıllardan beri planlanan, memleket düşmanlarının vakti geldiğinde hayata geçirmek üzere kurdukları bir proje. Bunlar devletin her kurumuna 1980’lerden itibaren her iktidar döneminde sızmışlar. Bunların arkasında bu memleketin birliğini, dirliğini istemeyen bu milletin tarihteki günlerine dönmesinden, aleme nizam vermesinden korkan şer güçler var. Bu şerefsiz FETÖ’cü ihanet şebekesi milli iradeye darbe vurmak için her yolu denedi. Bir darbeleri eksikti, onu da gördük. Her şerde bir hayır vardır. Herkesin maskesi indi, gerçek yüzleri göründü. Allah kötülere fırsat vermesin. Millet bizim yanımızda. Bunların kökünü kazımakta kararlıyız. İnanıyorum ki en kısa zamanda, bu darbecilerden, bu hainlerden kurtulacağız. Şuan hepimizin Safları sık tutup meydanlarda Nöbetine devam etmesi ve ülkemiz milletimiz devletimiz için Dualarını eksik etmemesini bekliyoruz dedi.”

Enderûn Eğitim Vakfı Genel Başkanı Mustafa Aydoğdu ise Enderun Vakfı’nın bu tür etkinlikler düzenlemesinin Nevşehir halkı için önemli olduğunu dile getirdi. İslam Dini’nin diğer dinlerden farklı olduğunu söyleyen Aydoğdu, İslam’ın insanları birbirlerine yakınlaştıran ve muhabbet halkası olan bir güzelliğe sahip olduğunu kaydetti.

Aydoğdu, “İslam insana dost edindirir. Her şeyin en güzelini bize öğretir. Dostlukları pekiştirir. İslam dünyanın dört bir yanında var. İslam’ı nereye gidersek gidelim güzellikleriyle başkalarına anlatalım. İslam’ı anlamak için Kur’an-ı Kerim’i anlayarak okumalıyız” dedi.  Geleneksel mesire şenliği Kuran-ı Kerim Tilaveti okunması,dualar ve  yöresel pilavının ikram edilmesiyle sona erdi.