NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü, bakanlığın kararı ile esnaf ve sanatkarlar odalarının genel kurullarının Ocak – Mart 2014 döneminde yapılmasının kararlaştırıldığını belirtti.

Yerel seçimlerin de aynı döneme denk gelmesi nedeniyle kamuoyunda esnaf odaları genel kurullarının ertelenebileceği gibi bir algının oluşturulduğuna dikkat çeken Birlik Başkanı İsmail Ördü, İlimizde bulunan 24 esnaf ve sanatkar odasının genel kurullarının daha önce belirlendiği gibi önümüzdeki Ocak ayından başlayıp Mart ayı sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.

Genel kurullarla ilgili eğitim çalışmalarının ilimizde de yapıldığını ifade eden Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü, oda genel kurullarının ilimize ve esnaf sanatkar camiasına yakışır bir şekilde yapılmasını umduklarına değinirken, “Yerel seçimlerinde Mart ayına denk gelmesi nedeniyle oda seçimlerinin ertelenebileceği konusunda bir algı oluşmuştu. Bu konuda son kararı bakanlığımız açıkladı ve oda genel kurullarımızın belirlenen tarihlerde yapılmasını kakarlaştırdı. Her 4 yılda bir, Ocak-Şubat ve Mart aylarında 5362 Sayılı yasaya tabi olan esnaf ve sanatkar odaları genel kurullarını yapmak zorunda. Dördüncü yılımızı doldurduk. 24 esnaf ve sanatkar odamız bu üç aylık süreç içerisinde oda genel kurullarını yapacaklar. Bununla ilgili hazırlıklarımız tamam. Hem konfederasyonumuzun, hem federasyonumuzun genel kurullarla ilgili eğitim çalışmalarına bizzat katıldık. Orada edindiğimiz bilgileri ilimizdeki esnaf ve sanatkar odalarımızın genel sekreterlerine de aktardık. Umuyoruz ki, her genel kurul döneminde olduğu gibi esnaf ve sanatkarlarımıza yakışır kaliteli, Seviyeli bir genel kurul süreci yaşanır ilimizde. Yapılacak olan genel kurullarımızın önce teşkilatlarımıza, daha sonrasında Ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.