GALERİCİLERDEN ÜNVER’E 28 YIL TEŞEKKÜRÜ

Nevşehir Galericiler Kooperatifi Başkanı Kadir Meşeci başkanlığındaki yönetici ve üyeler, Nevşehir’in Bektik Mahallesi 4. Mıntıkada yer alan Nevşehir Galericiler Kooperatifi’nin 28 yıldan beri çözümsüz kalan imar eksikliğinden  kaynaklanan tapulama çalışmalarının yerine getirilmesinde ciddi katkılar sağlayan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’e teşekkür edip, plaket takdim ettiler.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, göreve geldiklerinde imar planı yönünden ciddi sorunlar içerisinde bir belediye teslim aldıklarını belirterek ; ”Sadece kentin dışına yönelik imar uygulamaları sorun değildi .En barizi Türk Telekom önünde de ciddi sorunlar yaşanıyordu . Kimse bu hak sahiplerine gidip te görüş  sormamış, ne yapılabilir noktasında karşılıklı görüş alışverişinde bulunmamış. O dönemi çok iyi hatırlıyorum,16 mirasçı vardı, hepsi ile görüşerek onların ciddi katkıları ile Türk Telekom binası önündeki yol sorununu çözüme kavuşturduk. Galericiler Sitesi bölgesinde de buna benzer sorunlar vardı, karşılıklı görüşme ve uzlaşı ile yıllar yılı devam eden sorunu çözdük. Bölgedeki su sorunu da köklü şekilde çözüme kavuşuyor. Karşılıklı iyi niyet ilişkileri ile ortaya konulan bu çalışma ile bundan hem bu bölgede arazisi olan kardeşlerimiz yararlandı hem de kangrene dönüşmüş bir sorun da kendiliğinden çözüme ulaşmış oldu. Bu yönde iyi niyet ilişkiler vazgeçilmez bir önem taşıyor. Benim vatandaşımın yanına çözüm amacıyla giden bir belediye anlayışını Allah’ın izni ile tesis etmeye çaba harcıyoruz. Vatandaşımız bizi anlıyor, biz de vatandaşı anlıyoruz. Tamamen karşılıklı saygı ve sevgi esasına dayalı olarak imar uygulamaları yönünde çözemeyeceğimiz sorunumuz kalmadı. ”dedi.

Kooperatif yöneticileri  Mehmet Yılmaz, Abdullah Özkan ile üyeler Emin Elmacı,  Semahat Taşpınar, Ali Akarsu, Ali İşbilir ve Ahmet Ateş’in de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Nevşehir Galericiler Kooperatifi Başkanı Kadir Meşeci , Nevşehir-Aksaray Karayolu üzerinde yer alan Bektik Mahallesi 4. Mıntıkadaki Nevşehir Galericiler Kooperatifine ait 214 bin metrekarelik bir alanda imar eksikliğinden kaynaklanan tapulama çalışmalarının uzlaşı içerisinde çözüme kavuşturmasını sağlayan Belediye Başkanı Hasan Ünver’e teşekkür ederek kooperatifin teşekkür plaketini takdim etti.