Gaznevi Camii'nde Yaz Kuran Kursuna gelen yaklaşık 150 öğrenci, toplamda 9 hafta boyunca ve 8 hoca eşliğinde yapılan dersler sona erdi.Cami görevlileri Ali Özcan, Hüseyin Çimen, Ayşe Uçar ve Gülnur Selvi tarafından yapılan yazılı sınavda başarılı olan ve dereceye giren Esra Toprakcı, Bilal Mıhcı ve Furkan Kuşcu ödüllerini kendi hocalarından aldılar.

Yapılan sınavda bütün soruları bilen ve 100 tam puan alan, Esra Toprak'a birincilik ödülü olan 100 lira para ödülünü, Gaznevi Camii Fahri Hocası ve Esra Toprak'cının hocası Gülnur Selvi verdi.

90 Puan alarak ikinci olan Bilal Mıhcı'ya ise 75 liralık para ödülünü kurs hocası Hüseyin Çimen verdi.85 Puan alarak sınavda üçüncü olan Furkan Kuşcu'ya ise 50 lira para ödülünü Gaznevi Camii İmam Hatibi Ali Özcan verdi.

Ödül sonrası kısa bir konuşma yapan Cami İmam Hatibi Özcan: ''Bugün burada yaptığımız sınavda dereceye giren öğrencilerimizi ve onların kıymetli hocalarını kutluyorum.9 Haftalık bir eğitimden sonra kursun sonuna gelmiş bulunuyoruz.Ama bizde kurs 12 ay devam eder.Bu gün resmi olarak kapanıyor kursumuz ancak okulların tatilleri bir ay uzatıldı bizde bunu fırsat bilip Yaz kuran kursunu uzattık,derslere devam edeceğiz.İsteyen öğrencilerimize derslere devam edeceğiz.Yapılan bu sınavda başarılı olan öğrencilerimiz ödülü hakettiler. Dereceye giremeyen öğrencilerimiz üzülmesinler.Onlarada çeşitli ödüllerimiz var.Ancak siz ders çalışmaya devam edin. İnşallah diğer sınavlarda da sizler başarılı olup dereceye girersiniz'' dedi.

Her camide yaz kUR'ran kursları bitmesine rağmen Gaznevi Caminde hala devam etmekte.Yaklaşık 60 öğrenci uzatılan kursda derslere devam ediyor.Bu durumdan velilerde oldukça memnunlar.