Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisi mum satıcılarının yüzünü güldürdü. Normal zamanda tanesi 10 ila 20 kuruşa satılan mumlar, kesintinin ardından 1 ve 2 liraya kadar satıldı. Vatandaşların, elektriklerin gelmesine rağmen ihtiyaç olacağını düşünerek mum aldığı görüldü.

Kesintiye sevinenlerde yok değildi

 Türkiye genelinde olduğu gibi Nevşehir’de de sabah saat 10.30 civarında kesilen elektrik, akşam saat 20.00 gibi geldi. 9.5 saatlik kesintiyle karanlıkta kalan vatandaşlar Mum arayışı için  bakkal ve marketlere akın ettiler. Yoğun talep nedeniyle Nevşehir'in Bir çok market ve bakkalarında mum kalmadığı görüldü.

Nevşehir genelinde Jeneratörü olan esnaflar elektirk kesintisinden fazlaca etkilenmezken çarşı merkezinde uzun süre  jenaratör sesleri çınladı...

Kesinti sebebiyle Nevşehir Çarşı ve Sanayi esnafları erken dükkan kapatarak evlerinin yolunu tuttular.

Kesintiye sevinenlerde yok değildi;"- 
Bugün elektrik gitti insanlar birbirlerinin farkına vardı televizyon yok , cep telefonu yok , internet yok . Evler muhabbet le doldu esnaf birbirlerine ziyarette bulundu."

İsterseniz gelin şimdi dün akşam saat 20:00 sularında Elektiriklerin gelmesiyle rengarenk bir görüntüye kavuşan ilimiz Nevşehir'in Hasan Galip Temur'un objektiflerinden ışıl ışıl parlayan şehir manzaralarını birlikte izleyelim...

İşte Nevşehir gece manzarası www.fibhaber.com foto albümünde