Nevşehir Gençlik Meclisi  Türkiyenin En İyi 2. Gençlik Meclisi oldu.

 

Ulusal Gençlik Parlamentosu 10. Olağan Genel Kurulu 9-12 Mayıs 2014 tarihlerinde Ankara İçkale Hotel’de gerçekleştirildi.

 

Yoğun bir katılımın gözlendiği genel kurula Türkiye’nin farklı bölgelerinden 123 kentten 153 kurum temsilcisi olarak 300 Delege katılım gösterdi.

 

2004 yılından bu yana gençlik katılımının sağlanması için sayısız yerel, bölgesel ve ulusal toplantılar gerçekleştirmiş kampanyalar yapılmıştır.

 

2014 Yerel Seçimlerine yönelik olarak Genç Dostu Adaylar Genç Dostu Kentler Kampanyası ile 145 kentte 245 Belediye Başkan adayı ile iyi niyet sözleşmeleri imzalanmış, seçimi kazanan 68 Belediye Başkanı ile Genç Dostu Kent çalışması yapılması planlanmıştır.

 

Yılın Kuruluşları Seçildi

Genel Kurula katılan delegelerin oyları ile Ulusal Gençlik Parlamentosu Yılın Kuruluşları seçilerek ödülleri verildi.

81 ilden 300 delegenin oyları ile Nevşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi  Türkiyenin En İyi 2. Gençlik Meclisi seçildi.

 

Aynı zamanda 10 Mayıs Cumartesi günü il tanıtım stantları oluşturuldu.Nevşehir Gençlik Meclisi olarak Nevşehir Belediyesinin büyük destekleri ile açtığımız standta  81 ilden gelen 300 kişiye Nevşehir tanıtıldı.

 

Nevşehir Gençlik Meclisi olarak desteklerini hiç bir zaman esirgemeyen Nevşehir Belediye Başkanımız Hasan ÜNVER’ e çok teşekkür ederiz.