Demokratikleşme Paketi ile ilgili Meclis'e gelen ilk kanun teklifi Tbmm Eğitim Komisyonu'nda kabul edildi. Teklifte yer alan Nevşehir Hacı Bektaş-ı Veli Üniversitesi ismi, Türkçe imla kurallarına uygun olması için Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak değiştirildi.

Demokratikleşme paketi kapsamında, Nevşehir Üniversitesi'nin adının Nevşehir Hacı Bektaş -ı Veli Üniversitesi ve Siirt'in Aydınlar ilçesinin adının Tillo olarak değiştirilmesini öngören kanun teklifi, Tbmm Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda görüşülerek kabul edildi. Komisyonda, Türkçe imla kurallarına uygun olması için Nevşehir Üniversitesi'nin isminin Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak değiştirilmesi benimsendi.

Bakan Avcı: GÜZEL BİR ADIM OLDU Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, toplantı sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, "Hayırlı olsun. Güzel bir görüşme oldu. Nevşehir Üniversitesi'nin adını Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi olarak değiştirmiş oldu komisyon. Ayrıca Siirt'in Aydınlar ilçesinin adını da tarihsel arka planına uygun bir şekilde ve halkın beklentileri doğrultusunda Tillo olarak değiştirildi. Güzel bir adım oldu." diye konuştu. Komisyon Başkanı Fikri Işık, teklifin Genel Kurul gündemine ne zaman geleceği konusunda ise "Yarın muhalefet şerhini bekleyeceğiz. Muhalefet şerhi ile Meclis Başkanlığı'na göndereceğiz. Ondan sonra grupların anlaşması veya grup önerisi ile gelir ama çok uzun sürmeyeceğini zannediyoruz." açıklamasında bulundu.

Detay:Milli Eğitim Komisyonunda Nevşehir Üniv.nin isim değişikliği görüşüldü. Bdp ve Mhp milletvekilleri Nevşehir isminin çıkarılmasını istedi!!!