niversitemiz Rektörlüğünün başlattığı çalışmalarla merkez yerleşke başta olmak üzere ilçe merkezlerinde yer alan diğer yerleşkelerde enerji tasarrufuna yönelik tedbirler de alındı.

Bölgemizin iklim yapısı dikkate alınarak merkez ve ilçe yerleşkelerinde bulunan eski binaların dış cepheleri ısı ve ses yalıtım özelliği bulunan fugalı dekoratif yalıtım malzemesi ile kaplanıp grenli dış cephe boyası ile boyandı. Yapılan tadilat ile birlikte bu bunalar yeni yapılan binalarla uyumlu hale getirildi.  Bunun yanında su ve elektrik tasarrufuna yönelik ise mevcut binalarda kullanılan ve yıpranmış olan musluklar, su tesisatları, elektrik prizleri, aydınlatma lambaları ve benzeri araç ve gereçler yenilendi. Yapılan çalışmalarla, enerji israfının önüne geçilerek sosyal sorumluluk kapsamında örnek teşkil edecek adımlar atılmış oldu.

Fiziki yapılanmasını büyük oranda tamamlamış olan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Kapadokya’nın doğal yapısına uygun mimarisiyle önemli bir fark ortaya koyuyor. Rektörlüğümüzün başlattığı çalışmalar ve hayırseverlerin de desteğiyle inşa edilen Rektörlük Binası, Eğitim Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Kongre Merkezi, meslek yüksekokulları, modern laboratuarları, spor tesisleri, altyapı çalışmaları, modern otopark ve yollarıyla üniversitemiz, özgün bir yapıya kavuşmuş bulunuyor. Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında engelli yürüyüş yolları, rampaları, asansörleri gibi çalışmalarla bütün bireylerini kucaklayarak engelleri ortadan kaldırıyor.