Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi Bölümü ve Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğrencileri ile sevgi evlerinde kalan kimsesiz çocuklar arasında dostluk maçı yapıldı.
 
16 Kasım 2014 Pazar günü düzenlenen etkinlik Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selçuk Akpınar, İncekara Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Kamuran Özdil ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Personeli Mehmet Kamaşmaz tarafından koordine edildi.
 
Dostluk maçı etkinliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün Afacan Evleri Projesi ve Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin Halk Sağlığı Dersi kapsamında adı sevgi evleri olan ev ziyaretlerinin bir uygulaması olarak orada yaşayan çocukları ve gençleri spora teşvik etmek amacıyla gerçekleştirildi.
 
Çocuk ve gençlerin sosyalleşmelerini sağlamak için düzenlenen etkinlikte sevgi evlerinde kalanlara öncelikle üniversitemizin logosunun bulunduğu formalar hediye edildi. Etkinlik, bu evlerde kalan çocuk ve gençlerin üniversitemiz öğrencileriyle tanışmaları ve sohbet etmelerinin ardından halı saha maçı ile son buldu.