Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde logo hazırlığı tamamlandı...
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi nin yeni Logosu bugün yarın belli olacak.Hazırlanacak yeni Logo içinde renklerde değişim olacak,fakat resim kullanılmayacak....

Nevşehir Üniversitesi’nin adının Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak değiştirilmesinin ardından üniversite de logo muamması ortaya çıktı…


Nevşehir Üniversitesi’nde isim değişikliğinin TBMM’den de geçmesiyle yeni bir logo arayışı başladı.


Peribacası motifli eski logonun yerini Kapadokya ve Hacı Bektaş-i Veli bütünlemesini anlatan simgelerle hazırlanacak yeni logo alacak.


Hatırlanacağı üzere daha önce konu hakkında açıklamada bulunan Rektör Kılıç şunları ifade etmişti:


Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç,yaptığı açıklamada, yeni logo çalışması konusunda üniversite olarak istişare içinde olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Yeni logo konusunda fikirler var. Tabi hocalarımızla, yöneticilerimizle istişare ederek ortak fikir üzerinde duruyoruz. Doğrusu biraz netleşsin diye bekledik, kanunlaşsın diye bekledik. Senato üyelerimizle bunu tartışıp, logo değişikliği ne olabilir şeklinde görüş alışverişinde bulunduk.

Elbette bunun mali bir kısmı da söz konusu olacak. Bu noktada da Maliye Bakanlığından ek ödenek talebimiz olacak. Bu sürecin çok uzun süre alacağını düşünmüyorum, bize resmi yazı geldikten sonra hızlı bir şekilde hareket ederek gerekli bütün değişiklikleri tabelalarda olsun, logo da olsun, yazışma evraklarında olsun kısa sürede yapacağımızı düşünüyorum. Bu konuda elimizde yeterli donanımlar mevcut."demişti.