Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğü tarafından hoşgörü ve paylaşmanın anlam kazandığı Ramazan ayı dolayısı ile her sene birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla düzenlenen ve geleneksel hale getirilen ‘İftar Yemeği’nin altıncısı gerçekleştirildi. 

Üniversitemiz Tafana Aşçılık ve İkram Hizmetleri Uygulama Tesisi Kubbe Altında Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç tarafından verilen ve geleneksel hale getirilen iftar yemeğine; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Çetin Pekacar ve Prof. Dr. İsmail Bekci, üniversitemiz fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokulu ve enstitülerinde görevli akademik, idari ve sözleşmeli personel ile aileleri katıldı.

Dualar eşliğinde iftarını açan katılımcılara hitaben bir konuşma yapan  Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, mübarek Ramazan ayında tutulan oruçlar ile yapılan duaların kabul edilmesi temennisinde bulundu. Rektörümüz, “Üniversite olarak 6 yıldan beri iftar programı düzenliyoruz. Burada amacımız bütün akademik ve idari personelimiz ile birlikte birlik ve beraberliğimizi pekiştirerek hep birlikte bu Ramazan ayının manevi havasını solumak, oruçlarımızı hep birlikte açarak dua etmek. Bu vesileyle bu mübarek ayda tutmuş olduğunuz orucun ve etmiş olduğunuz duaların kabul olmasını diliyorum” dedi.

İftarda ayrıca sahne alan Dr. Hakan Bayraktar ve grubu seslendirdikleri birbirinden güzel tasavvuf musikisine ait eserlerle gecenin güzelliğine güzellik kattı.