Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde, Rektörlük seçimlerine ilişkin sıcak saatler yaşanıyor. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç dönemi 11 Kasım cuma günü itibariyle resmen sona erdiği iddia edildi.

2008 yılında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi kurucu rektörlüğüne atanarak ​8 Yıldır bu görevi yürütüyordu.
 
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğü’nde “Kılıç dönemi” sona eriyor.

Rektörlük görevi dolan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç'ın YÖK tarafından Ankara'ya çağrılarak görevden alındığı iddia edildi. 

Şimdi tüm gözler Yeni Rektörlük atamasına çevrildi. Nevşehir kamuoyu Büyük Bir Heyecanla Yeni Atanacak olan Rektörünü Bekliyor!
Yeni atanacak Rektörle birlikte, uzun süredir yaşanan bir takım sıkıntıların giderilmesi adına Üniversitemizde köklü bir değişim yaşanması bekleniyor.


Sevabıyla günahıyla 8 yıl görev yapan Rektör Kılıç'a yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz.

Prof. Dr. Filiz Kılıç Kimdir?

1964 yılında Avanos'ta doğdu. Hacettepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Bölümünden mezun oldu. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yüksek Lisans ve Doktora çalışmalarını tamamladı. 1987 yılında araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladığı Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde 1995 yılında yardımcı doçent, 2005 yılında da profesör unvanını almaya hak kazandı. Gazi Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Merkezi Müdürlüğü, GÜADEK (Gazi Üniversitesi Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Kurulu) üyeliği, Yönetim Kurulu Üyelikleri, Bölüm Başkan Yardımcılığı, Proje başkan ve yardımcılıkları görevlerinde bulundu. 2008 yılında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi kurucu rektörlüğüne atandı. Evli ve iki çocuk annesidir.

Nevşehir HBV Üniversitesinde Yeni Rektör belli oluyor!

FETÖ'nün darbe girişimi sonrası adaylık seçimleri YÖK tarafından ertelenen 18 üniversitenin rektörü, KHK'daki yeni düzenlemeye göre atanacak. Rektörler, 676 sayılı KHK gereğince devlet üniversitelerine, YÖK tarafından önerilecek üç aday arasından Cumhurbaşkanınca görevlendirilecek

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sonrası Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), 18 üniversitede aday belirleme seçimlerinin ertelenmesi nedeniyle yapılmayan rektörlük atamalarının, 676 sayılı Kanun Hükümünde Kararname (KHK) uyarınca yapılması bekleniyor.

Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 11 Mayıs 2016 tarihli toplantısında, 18 üniversitede 26-28 Temmuz'da rektör adaylarını belirleme seçiminin yapılması kararlaştırıldı ancak FETÖ'nün darbe girişimi sonrası seçim ertelendi.

Resmi Gazete'de 29 Ekim'de yayımlanan Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile de devlet üniversitelerine rektör atamalarına ilişkin yeni düzenleme getirildi.


YÖK yetkililerinden alınan bilgiye, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesine de yeni düzenleme uyarınca rektör ataması yapılması bekleniyor.

- YÖK üç aday önerecek

KHK ile yapılan rektör atamalarına ilişkin düzenlemeyle devlet üniversitelerinde rektör, YÖK tarafından önerilecek, profesör olarak en az 3 yıl görev yapmış 3 aday arasından Cumhurbaşkanınca atanacak.

Bir aylık sürede önerilenlerden birisinin atanmaması ve YÖK tarafından, iki hafta içinde yeni adaylar gösterilmemesi halinde Cumhurbaşkanınca doğrudan atama yapılacak.

Rektörün görev süresi 4 yıl olacak. Süresi sona erenler aynı yöntemle yeniden atanabilecek ancak aynı devlet üniversitesinde iki dönemden fazla rektörlük yapılamayacak. Rektör, üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsü tüzel kişiliğini temsil edecek.

Vakıflarca kurulan üniversitelerde rektör, mütevelli heyetinin YÖK'e teklifi ve YÖK'ün olumlu görüşü üzerine Cumhurbaşkanı tarafından atanacak.