İHH Nevşehir Şube Başkanı Baki Öncel, "yeni bir kuyu açmanın mutluluğunu daha yaşadıklarını belirterek, çok şükür Abdülaziz bin Abdullah el thani su kuyusu çalışmaları bitti ve hizmete geçti" dedi.

Katar'da yaşayan Aydan Yaprak isimli Türk vatandaşı bağışcımız Nevşehir İHH insanı yardım derneği yetkililerini arayarak, "-Afrika da su kuyusu açmak istiyorum, bana yardımcı olursanız sevinirim" dedi.

Bunun üzerine İHH Nevşehir yetkilileri hemen gerekli çalışmaları başlatarak Etiyopya'nın batu köyünde su kuyusu açtı. 

Açılan kuyu ile, Afrika'da ki Etiyopya'nın batu köyünde 37 hanede yaklaşık 260 kişinin yaşadığı yerde su kuyusu ihtiyacı karşılanmış durumda. Nevşehir İHH daimi bağişcılarından Aydan Yaprak isimli bağışcımiza, Nevşehir İHH insanı yardım teskilatina, yöneticileri olarak teşekkür ediyoruz diyen İHH Nevşehir Dernek Başkanı Baki Öncel Afrika su kuyusu çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini ifade etti.

Hayırseverimiz Aydan Yaprak'a bu duyarlı davranışı için teşekkür ediyorum diyen İHH Nevşehir Şube Başkanı Baki Öncel, aynı zamanda yine Afrika da ki mazlum insanların büyük kısmında yaşanan sıkıntılardan biri olarak göz sağlığına kavuşması için "Katarakt" projesine de halkımızın destek vereceğine inanıyorum dedi.