NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de İHH’nın başlattığı Türkmenlere yardım seferberliği aralıksız sürüyor.

Kardeşlik bedel ister sloganıyla başlatılan yardım seferberliğinde Nevşehir Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi yöneticileri, öğretmenleri ve öğrencileri Suriye Bayır Bucak
Türkmenleri adına ilgisiz kalmadılar. Topladıkları paraların tamamına un aldılar ve İHH aracına kendileri yükleyip depoya da kendileri indirdiler.

Gülşehir Milli Eğitim Müdürlüğü ve Alparslan Ortaokulu Yöneticileri, öğretmenleri ve öğrencileri Suriye Bayır Bucak`ta yapılan zulmü görmezden gelmedi.

Nevşehir Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü çalışanları tarafından ilimizde ki ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılması amacı ile bağışladıkları gıda kolilerini Nevşehir İHH olarak teslim alındı.

Nevşehir Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi farklı bir çalışmaya imza attılar ve tamamı standart, 4 kişilik bir ailenin yaklaşık 1 aylık gıda ihtiyaçlarını içeren koliler hazırladılar ve mazlumların yararı için Nevşehir İHH ya bağışladılar.

Nevşehir Merkez Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu Yöneticileri, öğretmenleri ve öğrencileri Suriye Bayır Bucak Türkmenlerinin yararına Topladıkları barınma ihtiyaç malzemeleri İHH’ya teslim ettiler.

Öte yandan Nevşehir Merkez Anadolu Lisesi idareci, öğretmen ve öğrencileri de yardım seferberliğine katıldı. Okul Müdürü Yavuz Selim Yıldırım,“Okulumuz Öğrenci ve Velilerinin getirmiş oldukları malzemeler ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere İHH yetkililerine teslim edildi. Tüm emeği geçen öğrenci, öğretmen ve velilerimize teşekkür ediyorum” dedi.