Nevşehir İli İl Genel Meclisinin 2017 Yılı Ocak Ayı Olağan Toplantısına Ait Gündemde yer alacak konulara açıklandı.

İşte 1 Ocak 2017 Tarihinde yapılacak toplantının gündeminde şu maddeler yer alıyor.. 

                                                                                T.C.
                                                                       NEVŞEHİR İLİ
                                        İL GENEL MECLİSİNİN 2017 YILI OCAK AYI OLAĞAN
                                                       TOPLANTISINA AİT GÜNDEMLER


Yapılacak toplantının gündeminde şu maddeler yer alıyor.

1- Yoklama ve açılışı

2 -Bir evvelki oturuma ait karar özetlerinin okunması.

3 -Nevşehir İli, Ürgüp İlçesi Güzelöz İl Yolu 3000 - 3900 km· arası Mustafapaşa Koruma

Amaçlı imar Planı içerisinde yer alan yol koridoruna ait kamulaştırma sınırı ile imar planı arasında farklılıklar olduğunun tespit edilmesi sebebiyle Koruma Amaçlı imar Planında değişiklik yapılması hususunda imar ve Bayındırlık Komisyonunca tanzim edilen raporun görüşülerek karara bağlanması.

4- İl Genel Meclisinin 07.10.2015 tarih ve 188 sayılı kararı ile onaylanan Avanos İlçesi Göynük Köyü Revizyon imar Planına ilişkin Plan MCıellifi tarafından hazırlanan 1/1000 ölçekli ve 1 /5000 ölçekli imar planları İl Özel İdaresinin internet sayfasında ve hizmet binası ilan panosunda 13.10.2015-13.11.2015 tarihlerinde ilan edilmiş ve bu süre içerisinde itiraz edilmediği, Ancak, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünün yazıları ekinde plan ile ilgili itiraz dilekçeleri ve idaresince düzenlenen rapordn gönderildiği belirtilmekte olup, söz konusu itiraz hususunda imar ve Bayındırlık Komisyonunca tanzim edilen raporun görüşülerek karara bağlanması.

Nevşehir İli Derinkuyu İlçesi Suvermez Köyü 112 ada 117 nolu parsele ait Güneş Enerji Santraline ilişkin plan müellifi tarafından hazırlanan nazım ve uygulama imar planlarının, onaylanması hususunda imar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından tanzim edilen raporun görüşülerek karara bağlanması.

İlimiz Merkez İlçe Çardak Köyü 1843 nolu parsele ait Güneş Enerji Santraline ilişkin plan müellifi tarafından hazırlanan nazım ve uygulama imar planlarının, onaylanması hususunda İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından tanzim edilen raporun görüşülerek karara bağlanması.

Kozaklı İlçesi Karahasanlı Köyü sınırları içerisinde kalan İl Özel İdaresine ait 1241 ve 1255 parsel numaralı taşınmazların 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu'nun 30. maddesi gereği devrinin yapılması hususunda inceleme ve Araştırma Komisyonunca tanzim edilen raporun görüşülerek karara bağlanması.

5302 Sayılı Kanunun 17. maddesi ve İl Genel Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 21. maddelerinde; "İl Genel Meclisi, her yılın ocak ayında yapılacak toplantısında İl özel İdaresinin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile hesap ve işlemlerinin denetimi için kendi üyeleri arasından gizli oyla bir de.netim komisyonu oluşturur'' denilmektedir. Bu sebeple İl Genel Meclisince Denetim Komisyonunun oluşturulması talebi. 

6360 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu ile 5302 Sayılı Kanunun 17. maddesi 2.fıkrasına eklenen fıkra gereği, "Denetim Komisyonunda İl Özel İdaresi dışındaki kamu kurum ve kuruluşlardan görevlendirilecek personel sayısı, personelin çalıştırılacak gün sayısı ve verilecek gündelik miktarın, 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 25. maddesinin 3. fıkrasındaki oranı aşmamak üzere belirlenmesi gerekmektedir'' denildiğinden, 2017 yılında çalışmalarına başlayacak olan Denetim Komisyonunda görev alacak memur üyelerin kişi sayıları, çalıştırılacakları gün sayıları ve verilecek gündelik miktarlarının belirlenmesi talebi.

Üyeler tarafından verilecek önerilerin görüşülmesi. 

Dilek ve Temenniler.