NEVŞEHİR İL KÜLTÜR VE TURİZM  MÜDÜRLÜĞÜ 2014 YILI MAYIS AYI FAALİYET RAPORUDUR.

-İlimiz genelinde Müdürlüğümüze bağlı Müze ve Örenyerlerini Mayıs ayı içerisinde toplam 361.670 kişi ziyaret etmiştir.

-Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü'nün 09.05.2014 tarih ve 90541 sayılı yazılarına istinaden; 11-18 Mayıs 2014 tarihleri arasında Rusya Federasyonu'nda yayın yapan 1. Kanal isimli TV kanalından iki kişilik ekip Bölgemizde tanıtıcı çekimler gerçekleştirmiştir.

-Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü' nün 10.04.2014 tarih ve 71574 sayılı yazılarına istinaden, 18-21 Mayıs 2014 tarihleri arasında Japonya yapım firması CLEAS tarafından "Travel Salad" isimli programın çekimleri İlimizde gerçekleştirilmiştir.

-TRT Genel Müdürlüğü Televizyon Dairesi Başkanlığı Yapım Koordinatörlüğünün 06.05.2014 tarih ve 854 sayılı yazıları doğrultusunda; 25-31 Mayıs 2014 tarihleri arasında TRT Yapım Koordinatörlüğü İzmir Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve TRT Turizm ve Belgesel kanalında yayınlanacak Nevşehir'in tanıtımıyla ilgili programın çekimleri Bölgemizde yapılmıştır.

-Rajans Film Yapım Tanıtım Tasarım Reklam Anonim Yay. ve Org. Sari. ve Tic. Ltd. Şti.' nin 07.05.2014 tarihli dilekçesine istinaden; 13.05.2014 tarihinde TRT Okul kanalında yayınlanmak üzere hazırlanan Otobüs Durağı isimli yarışma programının çekimleri İlimizde gerçekleştirilmiştir.

-XOOM Media'mn 12.05.2014 tarihli dilekçesine istinaden, 26-30 2014 tarihleri arasında Alman-Fransız Kültür Kanalı olan Arte TV adına Vincet TV tarafından yürütülen "Türkiye Macerası" isimli belgeselin çekimleri İlimizde gerçekleştirilmiştir.

-27-31 Mayıs 2014 tarihleri arasında Gazeteci Kari Graham Cushing tarafından İlimize ait müze ve örenyeri gibi tarihi ve turistik yerlerde tanıtım amaçlı çekim çalışması gerçekleştirilmiştir.

-Almanya uyruklu Ursula ve Hajo Pfaffendorf un 16.05.2014 tarihli dilekçelerine istinaden; 19 Mayıs tarihinde Almanya'da Kapadokya'yı tanıtmak amacıyla İlimizde 10 gün süreyle fotoğraf çekimleri yapılmıştır.


-Ruhşen DİZDAROGLU' nun dilekçesine istinaden, 13-15 Mayıs 2014 tarihleri arasında, İtalya' nın haftalık moda dergilerinden olan DİVA e DONNA' nın İlimiz sınırları içerisinde fotoğraf çekimi gerçekleştirmişlerdir.

-Ankara Cumhuriyet Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürlüğünün 28.04.2014 tarih ve 413 sayılı yazılarına istinaden; 03-04 Mayıs 2014 tarihleri arasında Ankara Cumhuriyet Anadolu Öğretmen Lisesi öğrenci ve öğretmen grubunun 10. Avrupa Ortaçağı Yazmak konulu yarışmaya katılmak üzere Kapadokya bölgesinde yapacakları çalışma kapsamında İlimiz sınırları içerisinde çekim yapmışlardır.

-Aks Televizyon Reklamcılık ve Filmcilik Sanayi ve Tic. A.Ş.'nin dilekçesine istinaden, 06-08 Mayıs 2014 tarihleri arasında Show TV de yayınlanan Ezgi SERTEL'in sunduğu Lezzet Haritası program çekimleri Bölgemizde gerçekleştirilmiştir.

-Az Celtıc Films' in 16.04.2014 tarihli dilekçelerine istinaden; 10-25 Mayıs 2014 tarihleri arasında ARZ Celtıc Films' in " Dreamboat-Mutluluğa Yolculuk" isimli filmin çekimleri İlimizde yapılmıştır.

-Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ve Hacettepe Teknokent-Teknoloji Transfer Merkezi tarafından, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yürütülmekte olan "Kütüphan-e Türkiye Projesi"nin Pilot Uygulama çalışmaları kapsamında, 05-07 Mayıs 2014 tarihleri arasında pilot kütüphanelerin temsilcilerinin katılımıyla tanıtım ve eğitim toplantıları İlimiz İl Halk Kütüphanesi ve bağlı şube Kütüphanelerinde gerçekleştirilmiştir.

-Kültür ve Turizm Bakanlığı Mersin Devlet Opera ve Balesi Topluluğunca 30 Mayıs 2014 tarihinde Müdürlüğümüzün katkılarıyla Nevşehir Belediyesi Kültür merkezinde "Seslerle Anadolu" adlı müzikal oyun gösterisi yapılmış ve gösteriye Vali Yardımcıları Vural DEMİRTAŞ, Nurettin ATEŞ, Ahmet SOLEY, İl Kültür ve Turizm Müdürü Velettin BİRSÖZ ile Müdürlüğümüz bağlı birimlerden personeller, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Öğrencileri ile sanatsever halkımızın katılımı olmuştur.

-İlimizde korunan alanlar ile sit alanlarında bulunan ve görüntü kirliliği oluşturan reklam panoları, tanıtıcı tabelalar ve yönlendirme levhaları konusunda yapılacak işlemlere ilişkin, 15.05.2014 tarihinde Valilik binası toplantı salonunda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün koordinesinde Sn. Valimiz Mehmet CEYLAN' in Başkanlığında Sn. Vali Yardımcımız Nurettin ATEŞ, İl


Kültür ve Turizm Müdürü Sn. Velettin BİRSÖZ, Belediye Başkanlarımız, diğer İl Müdürleri, Kamu Kurumlarını temsilen Şube Müdürlerinin katılımları ile bir toplantı yapılmıştır. Yapılan toplantıda; Bölgemizdeki turistik cazibe merkezlerinde yaşanmakta olan Levha Kirliliğinin ortadan kaldırılmasına ait teknik elemanlardan oluşan bir alt komisyon kurulmasına karar verilmiş olup, söz konusu komisyonun biran önce toplanarak gerekli çalışmalara başlanması uygun görülmüştür.

-Bölgemizde bulunan Müze, Örenyeri, Turizm Danışma Büroları ile Kütüphanelerin karşılaştıkları sorunları tespit etmek üzere İl Kültür ve Turizm Müdürü Velettin BİRSÖZ tarafından yerinde denetimlere devam edilmiş olup, tespit edilen sorunların çözümüne ilişkin çalışmalar yapılmaktadır.

-İlimiz İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Nevşehir Rehberler Odası ve Kapadokya TÜRSAB Başkanlığınca oluşturulan komisyonca Bölgede yürütülen Kaçak Rehberler ile Kaçak Acentaların denetimlerine bu dönemde de devam edilmiş olup, söz konusu denetimlerde tutulan tutanaklara ilişkin hazırlanan ve Valiliğimizce onaylanan İdari yaptırım karar tutanakları ilgililere gönderilmiştir.

-Müdürlüğümüzce Hazineye ait kiralanacak ve satılacak yerler ile şahıslara ait su kuyusu, patates deposu, kum ve çakıl ocakları ile mandıra açılması gibi taleplerin mahallinde incelenmesi ve rapor hazırlanması çalışmaları sürekli olarak gerçekleştirilmektedir.

-Bakanlığımızın emirleri doğrultusunda her ay düzenli olarak yapılan Birim Amirleri toplantısı 29.05.2014 tarihinde Müdürlük Hizmet binasında gerçekleştirilmiştir. İlimizde ve İlçelerimizde yapılması gereken hizmetlerin kalitesinin artırılması ve sorunların çözümü hususunda fikir alışverişinde bulunulmuştur. Ayrıca, tüm birimlerimizin sorunları ve karşılaştıkları sıkıntılar değerlendirilmiştir.

-İlimiz İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü ve Şube Halk Kütüphanelerinde "10-16 Mayıs Müzeler Haftası, 19-25 Mayıs Gençlik Haftası, 29 Mayıs İstanbul' un Fethi " ile ilgili Kitap sergileri açılmıştır.

-Mayıs Ayı içerisinde İl Halk Kütüphanelerimizden faydalanan toplam okuyucu sayısı 10.514 olup, ödünç alman kitap sayısı ise, 5.879'dur.