Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve bağlı birimlerin 2015 yılı Haziran ayı aylık faaliyet raporları yayımlandı.

NEVŞEHİR İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ 2015 YILI

HAZİRAN AYI FAALİYET RAPORUDUR.

-İlimiz Nevşehir genelinde Müdürlüğümüze bağlı Kapadokya da ki Müze ve Örenyerlerini Haziran ayı içerisinde toplam 226.227 kişi ziyaret etmiştir.

-Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğünün 21.05.2015 tarih ve 100000 sayılı yazılarına istinaden; 01-10 Haziran 2015 tarihleri arasında Fotoğraf Sanatçısı Alp ALPER’ in Kapadokya Kitap proje kapsamında fotoğraf çekimleri Bölgemizde gerçekleştirilmiştir.

-Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğünün 21.05.2015 tarih ve 199557 sayılı yazılarına istinaden; 01-07 Haziran 2015 tarihleri arasında Türkiye-Katar Kültür yılı kapsamında Bölgemize gelen Fotoğraf Sanatçıları çekimler yapmışlardır.

-Avusturya Başkonsolosluğu Kültür Ofisi Müdürlüğünün 27.05.2015 tarihli dilekçelerine istinaden; 1-2-3 Haziran 2015 tarihleri arasında Avusturyalı Sanatçı Victoria Coeln tarafından İlimizde bulunan tarihi mekanlarda fotoğraf çekimleri gerçekleştirilmiştir.

-212 Prodüksiyon İlet Film Tanıtım Hizmetleri San. ve Tic.Ltd.Şti’ nin

01.06.2015   tarihli dilekçelerine istinaden; 06-07 Haziran 2015 tarihleri arasında 212 Prodüksiyon İlet Film Tanıtım Hizmetleri San. ve Tic. Ltd. Şt tarafından Vogue firması için Bölgemizde çekimler gerçekleştirilmiştir.

-Murat PINAR’ m 27.05.2015 tarihli dilekçelerine istinaden; 01.06.2015 -

15.06.2015    tarihleri arasında Filmpark ve Medya Yapım Tanıtım Hizmetleri Ltd. Şti. tarafından Akbank Reklam Filminin çekimleri İlimizde yapılmıştır.

-Çağdaş BALİBEYOĞLU’ un 28.05.2015 tarihli dilekçelerine istinaden; 14-19 Haziran 2015 tarihleri arasında Redbull Gıda ve Pazarlama Ticaret Limited Şirketi tarafından Bölgemizde çekimler gerçekleştirilmiştir.

-Seçil AVUNYA ve Başak SAYIN’ m 16.06.2015 tarihli dilekçelerine istinaden; 20 Haziran -10 Temmuz 2015 tarihleri arasında MF TV Yapım Reklam Ltd. Şti.’ nin Çin Shenzen Shine Entertainment Co. Ltd. Şirketi ile birlikte “ The Amazing Race “ isimli film çekimleri Bölgemizde gerçekleştirilmiştir.


"26.06.2015 tarihinde, İlimizde balon kazası meydana gelmiştir.Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Sefer YILMAZ, İlimize gelerek, Müdürlüğümüzden aldığı bilgiler doğrultusunda, İl Kültür ve Turizm Müdürü Velettin BİRSÖZ ile birlikte yaralıların kaldırıldığı hastanelerde ziyaret etmişlerdir. Aynı gün içerisinde Müdürlüğümüzde Müsteşar Yardımcısı Sayın Sefer YILMAZ, Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçiliğinden Müsteşar Sayın Qi QİUDONG ile çevirmeni, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM)’ nden yetkililer, İlimiz Kültür ve Turizm Müdürü Velettin BİRSÖZ ve İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcıları ile Şube Müdürlerinin ve Çinli turistlerin katılımıyla bir toplantı yapılmıştır.

-Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Sefer YILMAZ, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yetkililerinden kazaya ve balon uçuşlarına ilişkin bilgi almış ve Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçiliğinden Müsteşar Sayın Qi QİUDONG ile Çinli turistlerin taleplerini dinlemiş. Toplantıda, ilgili balon firmalarının ve sigorta şirketlerinin yetkililerinin de katıldığı ikinci bir toplantı düzenlenmesine karar verilmiştir.

Bunun üzerine, kazada yaralanan Çin halk Cumhuriyeti vatandaşlarının, mağduriyetinin giderilmesi için Kapadokya Balon ve Rainbow firmalarından taleplerinin görüşülmesi amacıyla 28.06.2015 tarihinde Dedeman Otel’de bir toplantı yapılmıştır.

Bu toplantıya, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden (SHGM) Barış GÖKŞİN ile Murat YILDIRIM, Berko Sigorta ve Aracılık Hizm. Ltd. Şti.’ den Gürler GÖZBAŞI, AIG Sigorta’dan Ali KIRBAŞ, Kapadokya Balondan Genel Müdür Levent NURAY, Peak Adventure Travel Seyahat Acentasından Genel Müdür Çağlar GÖKGÜN, Itır Tour Turizm Seyahat Acentasından (Rainbow Balon firmasını temsilen) Emine SÖNMEZ (kendisi aynı zamanda çevirmenlik yapmıştır), Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçiliğinden Müsteşar Sayın Qi QİUDONG ile diğer yetkililer ve çevirmen, kazada hafif yaralanıp taburcu olanlar, Çinli seyahat acentası yetkilisi ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Velettin BİRSÖZ katılmışlardır. Çinli turistlerin mağduriyetlerinin giderilmesi için yapılabilecekler değerlendirilmiştir.

-Kütüphanelerin karşılaştıkları sorunları tespit etmek üzere İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce tarafından yerinde denetimlere devam edilmiş olup, tespit edilen sorunların çözümüne ilişkin çalışmalar yapılmaktadır.

-İlimiz İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Nevşehir Rehberler Odası ve Kapadokya TÜRSAB Başkanlığınca oluşturulan komisyonca Bölgede yürütülen Kaçak Rehberler ile Kaçak Acentaların denetimlerine bu dönemde de devam edilmiş olup, söz konusu denetimlerde tutulan tutanaklara ilişkin hazırlanan ve Valiliğimizce onaylanan İdari yaptırım karar tutanakları ilgililere gönderilmiştir.

-2-


-Müdürlüğümüzce Hazineye ait kiralanacak ve satılacak yerler ile şahıslara ait su kuyusu, patates deposu, kum ve çakıl ocakları ile mandıra açılması gibi taleplerin mahallinde incelenmesi ve rapor hazırlanması çalışmaları sürekli olarak gerçekleştirilmektedir.

-Bakanlığımızın emirleri doğrultusunda her ay düzenli olarak yapılan Birim Amirleri toplantısı 25.06.2015 tarihinde Müdürlük Hizmet binasında gerçekleştirilmiştir. İlimizde ve İlçelerimizde yapılması gereken hizmetlerin kalitesinin artırılması ve sorunların çözümü hususunda fikir alışverişinde bulunulmuştur. Ayrıca, tüm birimlerimizin sorunları ve karşılaştıkları sıkıntılar değerlendirilmiştir -Haziran Ayı içerisinde İl Halk Kütüphanelerimizden faydalanan toplam okuyucu sayısı 5460 olup, ödünç alman kitap sayısı ise, 2802 dir.