İftara, Vali Mehmet Ceylan, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı J.Kd. Albay Dursun Ertuğrul, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler, İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, Vali Yardımcıları, Belde Belediye Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Siyasi Parti İl Başkanları, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti, Yazılı ve Görsel Basın, Şehit Aileleri, Kimsesiz Yetim Çocuklar, hayırseverler, Müftülük Personeli ve çok sayıda davetli katıldı.

Program, Yeni Mahalle Camii İmam-Hatibi Ahmet Toprak’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Akşam ezanının okunması ile birlikte davetliler oruçlarını açtılar.

Programda konuşan İl Müftüsü Yakup Öztürk, davete katılanlara teşekkür ederek, katılımın yoğunluğundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Müftü Öztürk; “Ramazan büyüğüyle, küçüğüyle, fakiriyle, zenginiyle, amiriyle, memuruyla hepsini bir araya toplayan, onlar arasında sevgiyi, saygıyı, muhabbeti ortaya koyan mübarek bir aydır” dedi.

Öztürk, Ramazan’a huzur ve mutluluk içinde girildiğini ifade ederek, aynı şekilde tamamlanmasını temenni etti.

Konuşmanın ardından, katkılarından dolayı Hayırsever iş adamı Duran Özaltın’a Müftülük tarafından hazırlanan plaket, Vali Ceylan tarafından verildi.

Yemek esnasında Türkiye Diyanet Vakfı tarafından hazırlanan Diyanet Vakfının yurt içi ve dışında yapmış olduğu hizmetleri tanıtan video filmi izlendi.

Davetliler tarafından çok memnuniyetle karşılanan program, Müftü Yardımcısı Nazım Haksever tarafından yapılan yemek duası ile son buldu.