Nevşehir İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Nevşehir Şubesi tarafından organize edilen, İl Emniyet Müdürlüğü Topuzlu Han tesislerinde iftar programı düzenlendi.

İftara, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir AK Parti Milletvekili Murat Göktürk, MHP Milletvekili Mehmet Varol, Nevşehir Belediye Başkan Vekili Yusuf Kaya, Diyanet İşleri Başkanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Murat Alkan, Nevşehir Adli Yargı Adalet Komisyonu ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sabahattin Sarıdoğan, İl Müftüsü Yakup Öztürk, İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün, Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, Çevre Şehircilik İl Müdürü Mehmet Çiçek, Halka Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut Aydın, AK Parti İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, Nevşehir Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar Durmuş, İlçe Müftüleri, Belde Belediye Başkanları, Defterdar Hatice İşcen Ercoşman, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti, Yazılı ve Görsel Basın, Suriyeli Mülteci Misafirler, Sevgi Evi Çocukları, Fiziksel Engelli vatandaşlar, Görme Engelli vatandaşlar, Genç Nevşehirliler, Sosyal Dayanışma Vakfı Müdavimi vatandaşlar, hayırsever Duran Özaltın, Müftülük Personeli ve çok sayıda davetli katıldı.
Program, 2000 Evler Camii İmam-Hatibi Bilal Özkaya’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Akabinde Ramazan Tanıtım Filmi ve Türkiye Diyanet Vakfı Tanıtım Filmi izletildi. Akşam ezanının okunması ile birlikte davetliler dua ile oruçlarını açtılar.
Programda konuşan İl Müftüsü Yakup Öztürk, davete katılanlara teşekkür ederek, katılımın yoğunluğundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Müftü Öztürk; “Ramazan Kur’an ayı, gufran ayı, Rahmet ve mağfiret ayı olduğu gibi, birlik, beraberlik, kaynaşma ve paylaşma ayıdır. Biz burada bunun canlı misalini yaşıyoruz.
Amir memur, fakir zengin, büyük küçük bir sofrada iyilik sofrasında toplanmış bulunuyoruz. Bu manzaradan dolayı Allah’a şükrediyor, başta bizi yalnız bırakmayan Sayın Valimiz, Milletvekillerimiz ve Başkanlık Temsilcisi Daire Başkanımız olmak üzere Teşekkür ediyorum. Ayrıca iyilik soframızın sponsoru hayırsever iş adamı Duran Özaltın beye teşekkür ediyor, hayrının kabulünü niyaz ediyorum.
Sayın Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez’in Nevşehirlilere selamını ileterek sözlerine başlayan Diyanet İşleri Başkanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Murat Alkan; “Sayın Başkanımız bütün illerde, yurt içi ve yurtdışı bütün merkezlerde aynı bu minval üzere bir “İyilik Sofrası” kurulmasını arzu etti” dedi.
İyilik Sofrası temasına değinen Başkan Alkan; “Namazlarda Tahiyyata oturduğumuzda Rabbena Âtinâ duasını, ayetlerini okuyoruz. Burada Allah’u Teâla’dan hem dünyada iyilik, hem de ahirette iyilik talebinde bulunuyoruz. Çünkü dünyamız kötülük sarmalına bulandı kaldı. Bir zamanlar iyilik medeniyetinin en güzel örneklerini veren coğrafyalarda bu gün, kan ve barut kokusundan geçilmiyor. İyiliğe her gün kinden daha çok ihtiyacımız var. İyiliği gündeme almamızda, daha fazla bütün katmanlara ulaştırmamızda her birimizin ayrı ayrı sorumluluğu var. İyilik maddi bir beklenti değil, sadece iyilik vermektede değil, tebessümden tutunda, güler yüze ve samimiyete, bir engelliye destek olmaktan tutunda, yaşlıya hürmete kadar birçok anlamda yapabileceğimiz iyilikler var. Cenab-ı Hak hepimizi iyilerden eylesin” dedi.
Konuşmanın ardından, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Murat Alkan’a Müftülük tarafından hazırlanan plaketini, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan takdim etti.
İftar programı memnuniyetle karşılandı.
Misafir Daire Başkanı Alkan iftar sonrası Merkez Kurşunlu Camiinde bir va’zu nasihatte bulundu.

nevsehir-muftugulu-iyilik-sofrasi-1

nevsehir-muftugulu-iyilik-sofrasi-2

nevsehir-muftugulu-iyilik-sofrasi-3

nevsehir-muftugulu-iyilik-sofrasi-4

nevsehir-muftugulu-iyilik-sofrasi-5

nevsehir-muftugulu-iyilik-sofrasi-6

nevsehir-muftugulu-iyilik-sofrasi-7

nevsehir-muftugulu-iyilik-sofrasi-8

nevsehir-muftugulu-iyilik-sofrasi-9