Sayın Milletvekilleri, Erdal FERALAN, Ebubekir GİZLİGİDER, Murat GÖKTÜRK, Avanos Belediye Başkanı Mustafa KÖRÜKCÜ, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri YILDIZ, İl Genel Meclis Üyesi Mesut YILDIRIM, Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir TATAR, İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Uğur AKGÜLLER ve İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Osman ERDEMİR ile birlikte 8 KM civarında olan  ve Kayseri’den gelen yolu derventten gelen yola baypas ederek, yol açma çalışmalarına hız verilmiştir.

Konuyla ilgili Milletvekillerine bilgi veren Sayın Genel Sekreter Abdulkadir TATAR,  2,5 ay içerisinde hiçbir ihale yapmadan tamamen kendi araç gereç ve personeli ile yolun kaba inşaatını tamamlayıp 3 ay sonrada bir aksilik olmadığı takdirde asfaltlanmaya hazır hale getirilecektir.

Bu arada diğer yatırımlarla ilgili Milletvekillerine bilgi verilmiştir. Sayın Milletvekilleri de çok kısa bir süre içerisinde çok ciddi mesafe kat edildiğini, başarılı bir çalışma olduğunu ifade ederek teşekkür etmişlerdir. Önümüzdeki günlerde Özkonak-Topaklı arası 21 KM olan yolun tamamı sökülerek Standart bir hale getirilecektir. Dolayısıyla Kozaklı – Topaklı – Özkonak –Avanos yol ayrımını bağlayan yol tamamlanmış olacaktır. Bununla ilgili çalışması devam ettirilen bu yola da Sayın Valimizinde katılımıyla yapılan çalışmalar incelenecektir.

Sayın Genel Sekreter Abdulkadir TATAR, Bu iki yol ile ilgili yapılan çalışmalardan dolayı, emeği geçen başta Sayın Valimize, Sayın Milletvekillerimize ve bütün çalışma arkadaşlarımıza teşekkür etmiştir. Daha sonra Ürgüp Belediyesinde bir çay içilerek ilin diğer konuları ile ilgili bilgi alışverişinde bulunulmuştur.

 

           Tüm kamuoyuna sunulmuştur.

 

            Abdulkadir TATAR

        İl Özel İdaresi Genel Sekreteri