Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz," Çeşme sularının renk değişimi ile ilgili vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine www.fibhaber.com a bir açıklama yaptı.

Nevşehir Belediyesinden "Bulanık Su" Açıklaması 

Vatandaşlarımızın şikayetlerini değerlendirerek bahse konu olan tüm mahallelerde su numuneleri alındığını ifade eden Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz, Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından alınan su numunelerinin, Halk Sağlığı Laboratuarın da inceleneceğini ifade etti.

Nevşehir de çeşmelerden akan bu su içilir mi? Sorusu cevabını buldu.


Yapılan incelemelerde kendilerinin bulanık suya rast gelmediklerini de ifade eden Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Şımarmaz, Halk Sağlığı ile Belediyemiz sürekli istişare halinde Rütin olarak Şebeke sularını kontrol ettiklerini belirterek, "Arıtma tesislerinden geçen suyumuz aynı zamanda klorlanmaktadır" dedi.

Suyumuz Temiz..!

Şebeke sularından akan suyun kontrollerine ilişkin olarak Halk Sağlığı ile görüştüğümüz gibi, yine şuana kadar aldığımız su örneklerini incelettiğimizde herhangi olumsuz durumla karşılaşmadığımızı görüyoruz.


"Kaldı ki, halkımızın yaşam kaynağı suyumuzun temiz ve kesintisiz olması konusunda son derece hassas davranan belediyemiz, olaya anında müdahale etmiştir. Vatandaşlarımızın içi rahat etsin, şebeke suyumuzda endişe edilecek bir durum yok .” diye konuştu.