Nevşehirliler 7 den 77 ye işçisi, patronu ,STK'sı, Odası ve Borsası ile 15 Temmuz Darbe girişimine karşı tek yürek oldu.

Çeşitli siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşu üyeleri akşam saatlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Nevşehir il Başkanlığı önünde bir araya geldi. Ak Parti il binasından miting meydanına doğru ilerlerken, Nevşehir iş dünyası da Atatürk Bulvarı Ziraat bankası önündeki Meydanda bir araya gelerek, darbeye karşı destek vererek tek yürek oldular.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Arif Parmaksız, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş ve Oda ve Borsa yönetim kurulu üyeleri de miting için alana gelerek destek verdi. 

İşadamlarının yüreklenmesine, bağlı oldukları Türkiye Odalar ve borsalar birliği başkanı Rifat hisarcıklıoğlu'dan destek gelince, patronlar da kendi illerindeki mitingleri ve darbeye karşı duruşu desteklediler. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan askeri kalkışmaya tepki geldi.

Başkan Rifat hisarcıklıoğlu şunları söylemişti;

"Ülkemize ve milletimize karşı girişilen bu darbe girişimini tanımıyoruz! Milletimizin iradesine ve demokrasimize vurulmuş bu hançeri kabul etmiyoruz. Halkın iradesiyle seçilmiş meşru hükümete karşı girişilen bu kanunsuz kalkışmanın karşısındayız. Türk milleti olarak her türlü darbe girişiminin karşısında olmalı, demokrasimizi savunmalıyız. Türk iş dünyası olarak devletimizin ve milletimizin yanındayız. Demokrasiden yanayız."

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Arif Parmaksız ve Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş ta yaptıkları açıklamasında, her türlü darbeyi şiddetle kınadıklarını dile getirdi.