Avrupa Birliği Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından onaylanan “Kadın Danışma Merkezi ve Şiddet Veritabanı” isimli proje çerçevesinde kurulan Kadın Danışma Merkezi ‘nce ‘Kadına yönelik şiddet araştırması’ yapıldı.
Nevşehir Ekoloji ve Sosyal Hayatı Geliştirme Derneği’nin başvuru sahibi olduğu, Nevşehir Belediyesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği’nin ortak olarak yer aldığı bu proje kapsamında oluşturulan ve kadınlara psikolojik, hukuksal ve sağlık alanında ücretsiz danışmanlık hizmeti sunan Nevşehir Kadın Danışma Merkezi öncülüğünde, il genelinde kadına yönelik şiddetin boyutunun ve kurumlara yansımasının araştırmasını yapmak üzere Nevşehir’in 7 ilçesinde saha çalışması gerçekleştirildi.
Kadına yönelik şiddet araştırma sonuçlarını paylaşmak üzere Nevşehir İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu ve Kadına Yönelik Şiddeti Önleme Komisyonu ile ortaklaşa olarak Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde değerlendirme toplantısı yapıldı.
Toplantı da 7 ilçede yapılan kadına yönelik şiddet araştırması sonuçları ve bugüne kadar kadın danışma merkezine gelen kadınların istatistiksel verileri üzerine sunum yapıldı.
Toplantıya Nevşehir Emniyet Müdürlüğü, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Nevşehir Valiliği Eşitlik Birimi, Nevşehir Barosu, Nevşehir İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği, Türk Kadınlar Birliği Nevşehir Şubesi, Kapadokya Çocuk Gelişim Derneği, Kapadokya İmece Kadın Derneği temsilcileri katıldı.