Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında oluşturulan Nevşehir Kamu Hastaneler Birliği'ne atamalar yapılarak görevli personelle sözleşme imzalandı. Buna göre Genel Sekreter Dr. Atilla Oğuz Boyalı, İdari Hizmetler Başkanı Bülent Filizer, Mali Hizmetler Başkanı İsmail Oymak, Nevşehir Dr. i. Şevki Atasagun Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Hakan Serçe, Başhekim ise Op. Dr. Ömer Anlar oldu.

 

Genel Sekreter Boyalı basın mensuplarına makam odasında yaptığı açıklamada, hedefinin verimliliği, hasta ve çalışan memnuniyeti ile güvenliğini sağlayan, aktif bir sistem oluşturmak olduğunu kaydetti. Kamu Hastaneler Birliği sistemine geçilmesinin kamuda var olan hantal yapıyı ortadan kaldırmanın yanında halka hizmet edecek makamlara oturan kişilerin sınırsız süreyle kalmasının da önüne geçeceğini vurgulayan Boyalı, böylece belirli süreyle gelecek olan yöneticilerin verimlilik, kalite gibi unsurları ön plana alacak bir anlayışa sahip olmalarının zorunlu hale geldiğini ifade etti.

 

Boyalı, "Vatandaşlara sunulan sağlık hizmetlerindeki kalitenin yükselmesi ile birlikte hasta memnuniyetini en üst seviyeye ulaştırmayı hedefliyoruz. Yeni sistemle hastaneler ve bunların bağlı olduğu birliklerdeki yöneticilerin tümü sözleşmeli hale geldi. Şu anda 26 aylık sözleşme imzalamış bulunuyoruz. Sözleşme süresince Bakanlık belirlenen kriterlerle takip edecek. İşini iyi yapanlar kalacak, yapamayanlar ise sözleşmeleri fesh edilerek eski görev alanlarına dönecek." dedi.

 

Bakanlık tarafından hastanelerin her yönüyle takip edildiğini ifade eden Genel Sekreter Boyalı, " Çok farklı kriterler belirlendi. Bunlar arasında hastaların memnuniyeti önemli bir yer tutuyor. Sağlık Bakanlığı anketler düzenleyerek halkın sağlık hizmetlerinden memnuniyetini takip ediyordu. Bunun yanına Mali ve tıbbi tabloları, hizmetin kalitesi, hastanın aynı hastaneye tekrar gelmesi gibi kriterlerde eklendi. Bunlar yöneticilerin başarı durumunu ortaya koyacak. Dolayısıyla iyi bir ekiple, kaliteli, sürdürülebilir bir yapı ortaya çıkacak. Yapanlar kalacak, yapamayanlar gidecek." diye konuştu.

 

Nevşehir Dr. i. Şevki Atasagun Devlet Hastanesi'nde yaptığı incelemeler sonrasında yatak sayısının acilen artırılması gerektiğini saptadığını kaydeden Boyalı, " Bu doğrultuda idari katı servise döndürerek ilk planda 32 yatak kazanacağız. Gerekli işlemler kısa sürede tamamlanacak. 300 olan yatak sayısı 332'ye yükselecek. Yeni yatakların bir kısmını yoğun bakım ünitesi olarak kullanacağız. Yoğun bakımda yatak eksiğinin sevkleri de artırdığını tespit ettik. Bunu da önlemeye çalışacağız. Ayrıca hastaneye ek bir bina yaparak 100 yatak daha kazanmak istiyoruz. Bu doğrultuda milletvekillerimizle birlikte Bakanlıkla temasa geçtik" şeklinde konuştu.