Nevşehir Kapadokya Havalimanı'nın kiralanmak suretiyle işletme hakkı devri için ihale açıldı
ANKARA - Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Nevşehir Kapadokya Havalimanının kiralanmak suretiyle işletme hakkı devri için ihale açtı.

    KAPADOKYA HAVALİMANI KİRAYA VERİLİYOR...!
         
Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan ilana göre, geçici teminat tutarı 50,000 euro olarak belirlenen ihaleye 7 Kasım'a kadar teklif verilebilecek.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan ilana göre, geçici teminat tutarı 50,000 euro olarak belirlenen ihaleye 7 Kasım'a kadar teklif verilebilecek.

Konuya ilişkin ihale ilanı bugünkü Resmi Gazete'de aşağıdaki şekilde yer aldı:

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünden:

DOSYA NO

İHALE KONUSU

Şartname satış bedeli(KDV dahil)

GEÇİCİTEMİNATTUTARI

SON TEKLİF TARİH/SAATİ

2014/2

Nevşehir/Kapadokya Havalimanının 21.04.2005 tarih ve 5335 sayılı Kanunun 33. Maddesinde Belirtilen Usul ve Esaslar Çerçevesinde Kiralanmak Suretiyle İşletme Hakkının Devrine İlişkin Verilmesi İşidir.

1.000.- TL. (KDVDahil)

50.000 (ellibin) EURO veya karşılığı

07/11/2014 09.30

1. Söz konusu işe ait ihale, 07/11/2014 günü saat 10.00'da DHMİ Genel Müdürlüğü binasında bulunan 1. Kat Mavi Salonda İhale Komisyonunca İstekliler ve Kamuoyu huzurunda kapalı zarf içerisinde teklif almak suretiyle Açık Arttırma usulüne göre yapılacaktır.

2. İhaleye katılmak için ihale dosyasının KDV Dahil 1.000.-TL bedel mukabilinde satın alınması ve buna dair makbuzun teklif dosyası içerisinde ibrazı gerekmektedir. Ancak İstekliler ihaleye ilişkin dosyayı, DHMİ Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı KÖİ Projeleri Şube Müdürlüğünde ücretsiz olarak görebilirler.

3. İhaleye katılmak isteyen istekliler ihale dosyası bedeli olan KDV dahil 1.000.-TL'sını DHMİ Genel Müdürlüğü Mali İşler Dairesi Başkanlığı veznesi veya Kurum içerisinde bulunan T.Vakıflar Bankası DHMİ Bürosuna yatırmalarını müteakip, buna dair makbuzla birlikte Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı KÖİ Projeleri Şube Müdürlüğü'ne müracaat ederek dosyalarını alacaklardır.

4. Teklifler yukarıda belirtilen ihale tarihinde saat 09.30'a kadar bizzat istekli veya vekili tarafından İdarenin Satın Alma ve İkmal Dairesi Başkanlığı Dış Satın Alma Şubesine teslim edilecektir. Belirtilen gün ve saatten sonra verilen teklifler ile postada meydana gelecek gecikmeler ve telgrafla/ faksla yapılacak başvurular kabul edilmez.

5. İhaleye katılabilecekler ile isteklilerde aranılacak şartlar İhale Şartnamesinin 5. Maddesinde belirtilmiş olup, bu iş için geçici teminat tutarı yukarıda belirtildiği gibi 50.000 EURO (ellibin EURO) ilk ihale ilan tarihindeki Merkez Bankası Döviz Satış Kuru karşılığı;
a. Tedavüldeki Türk Parası,
b. Bankalar ve özel finans kurumları tarafından verilen süresiz ve EURO üzerinden İdareye hitaben ve işin adına düzenlenmiş teminat mektupları,
c. Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet İç Borçlanma Senetleri ve bu senetler yerine düzenlenen belgeler.

6. Anılan iş 21.04.2005 tarih ve 5335 sayılı Kanunun 33. Maddesinde belirtilen Usul ve Esaslar Dahilinde yürütülecektir.

7. İhale, 2886 ve 4734 Sayılı İhale Kanunlarına tabi değildir. İdare uygun teklifi tespit etmede, ihaleyi yapıp yapmamakta tamamen serbesttir. İdarenin bu serbest seçimi nedeniyle istekliler her hangi bir nam altında İdareden talepte bulunamazlar.

Kaynak: Haber Kaynağı


Reuters

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Reuters'ta yer alan açıklamasında, hükümetin havayolu ulaşımında serbestleşme ve kamu-özel işbirliğiyle gelir artıcı faaliyetlerin artırılması politikaları çerçevesinde içerisinde Nevşehir-Kapadokya havalimanınında yer aldığı dört havalimanında ihaleye çıkma kararı aldıklarını söyledi.
İç-dış hat seferleri gerçekleştirilen dört havalimanından; Nevşehir Kapadokya Havalimanının dış hat ve tamamının iç hat işletmeciliği DHMİ'de bulunuyor.

Dalaman'ın 8 milyon, Bodrum'un 7.6 milyon, Samsun'un 2 milyon ve Nevşehir'in 700,000 yıllık yolcu kapasitesi bulunuyor.