Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Havayolunda gerçekten son dönemde önemli gelişmeler sağlandı." dedi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan,konuya ilşkin bugünki açıklamasında;

Dünyaya örnek teşkil edebilecek yap işlet devret projelerine imza attık. Bir yılda yaklaşık 1 milyar Euro'dan daha fazla bir para devletin kasasına girecek. İşletme hakkını alan firma 150 milyon yolcu kapasiteli bir havalimanı yatırımını gerçekleştirecek. Devlete ve hükümete olan güven Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a olan güvenden kaynaklanıyor. Bundan sonraki süreçte yeni Havalimanlarımız sırada. Nevşehir, Samsun Isparta ve daha birçok havaalanımız yine işletme hakkının devriyle özel kesime açılacak."


 Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Samsun-Çarşamba ve Nevşehir-Kapadokya havalimanlarını "kirala-devret" modeli ile ihaleye çıkarma kararı aldı.

 

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, hükümetin havayolu ulaşımında serbestleşme ve kamu-özel işbirliğiyle gelir artıcı faaliyetlerin artırılması politikaları çerçevesinde bu dört havalimanında ihaleye çıkma kararı aldıklarını söyledi.


Dalaman'ın 8 milyon, Bodrum'un 7.6 milyon, Samsun'un 2 milyon ve Nevşehir'in 700,000 yıllık yolcu kapasitesi bulunuyor.

 

Birdal, işletme hakkı devir sürelerinin ne kadar olacağı konusunda çalışmaların devam ettiğini belirterek, "İhalelerle ilgili fizibilite çalışmalarımız sürüyor. Nevşehir ve Samsun'un tek grup olarak birleştirilmesi olur mu; çalışıyoruz. Tüm ihalelere ciddi talep olacağını düşünüyoruz" dedi.