Gelecekte geleceksiz kalma sloganıyla bu yıl ilki düzenlenen ve Nevşehir’de de bu alanda ilk olma özelliği taşıyan Kariyer Fuarı binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

Meslek seçimi aşamasındaki gençlerin ve iş arayan işsizlerin, kendine uygun meslek veya işe yönlendirilmesine, kendilerini ve iş dünyasını tanımalarına, işverenlerin de kendilerine uygun eleman ihtiyacını karşılamalarına yardımcı olmak amacıyla düzenlenen fuara liselerden ve üniversitelerden çokça öğrenci katılımı olurken, işverenler de açtıkları stantlarla fuara katkı sağladılar. Verilen konferanslarla;

-Yeni dünyada kariyer,

-Mesleki Eğitim ve Sektör İşbirliği,

-Kariyere giden yolda içimizdeki ve önümüzdeki engeller, 

-Liderlik,

-Aile içi iletişim ve başarıyı artırma yolları…

Konularında bilgilendirme yapıldı.

Nevşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün açmış olduğu stantta görev alan İş ve Meslek Danışmanları işverenlerle ve vatandaşlarla bir araya gelerek, danışmanlık hizmetinde bulundular.

Firmalar eleman ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak staj veya iş başvuru formu bulundururken, gelen vatandaşlara ürettikleri ürünlerden ikram ettiler.

Konferanslardan sonra birinci gün Türk sanat müziği, Türk halk müziği konseri verildi, ikinci gün ise Çanakkale 1915 adlı sinema filmi gösterimi yapıldı.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlhan TEMEL’in Katılım sağlayan kurum ve kuruluşlara plaket (onurluk) ve teşekkür belgesi vermesinin ardından yaptığı kapanış konuşmasıyla sona eren Nevşehir Kariyer Fuarı; Protokol, vatandaşlar, öğrenciler ve işverenler tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı.