Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın Nevşehir Belediye ziyaretinde, Şehrin merakla beklediği Kongre Merkezi Projesi de gündeme geldi. 

Ziyarette, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından çalışması devam eden bu devasa merkezin ayrıntılı sunumu Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Nabi Avcı'ya takdim edilerek brifing verdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'da, Kongre Merkezi'nin Kapadokya'nın Başkenti Nevşehir için gerekliliğine vurgu yaptı ve projeyi çok beğendiklerini iletti. Mimari anlamda projenin Nevşehir için oldukça önemli bir yer tutacağını söyledi. Avcı, bakanlık olarak Kongre Merkezi'ne tam destek olacaklarını ifade etti. " 

Ünver, Nevşehir Külliyesi’nin bulunduğu alanın hemen üst bölümünde toplam 165 bin metrekarelik bir Kültür Parkı’nın da yapımının devam ettiğini belirtti. İçerisinde kongre ve kültür merkezi’ nin de bulunduğu devasa merkezlerden birinin Nevşehir’e kazandırılmasının planlandığını ifade ederek şunları söyledi:  “ Kapadokya bölgesinin ana idari merkezi Nevşehir, özellikle son yıllarda kongre turizminin merkezliği konusunda önemli mesafeler kat etmektedir.Ülkemizde de kongre turizmi açısından gelişime en yatkın merkezlerin başında Kapadokya gelmektedir. Özellikle kış döneminde yoğunlaşan kongrelerin bölgemizde yapılmasıyla birlikte,kongre delegasyonunun özellikle kültürel anlamda yapacakları ziyaretler burada önem taşıyor. Kongre katılımcıları, günün yorgunluğunu milyonlarca yıl önce oluşmaya başlayan peribacalarını,onların içlerine oyulu dinsel ve evsel mekanlarlabinlerce köklü tarihi elleriyle dokunarak görebilmenin ve ziyaret etmenin de ayrıca hazzını yaşayacaklardır. Ülkemizde İstanbul merkezlikongrelerin yoğunluğu herkesin malumu. Hem bu şekilde kongre turizminde dengeli bir büyüme gerçekleşebileceği gibi zenginleştirilmiş böyle bir turizm çeşidinden daha fazla oranda yararlanma da gerçekleşecek ve ülkemiz genel anlamda dünyanın sayılı kongre merkezlerinden birine dönüşebilecektir. Bu açıdan  ele alındığında yapmayı planladığımız Kongre ve Kültür Merkezi, inanıyorum ki   Nevşehir’deki kongre turizminin gelişimine ciddi anlamda ışık tutabilecek düzeyde olacak.  Bu konuda gerekli destek için de önümüzdeki günlerde Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunacağız.” dedi.

Ünver, daha sonra, geçtiğimiz yıllarda Nevşehir Kalesi ve etrafında 11 mahalleyi içine alan Nevşehir merkez Kale Etrafı Yenileme Projesi ‘nin uygulama aşamasında dünyanın en büyük yeraltı şehir yerleşiminin keşfedildiğini vurguladı.

Daha sonra bölgede sürdürülen çalışmalara ilişkin bir videoyu Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile beraberindeki heyete izlettiren Ünver, video görüntüleri üzerinden son iki yılda bölgede sürdürülen arkeolojik araştırma ve temizleme çalışmalarında elde edilen kültürel ve tarihsel yapı ve eserlere ilişkin olarak  bilgiler aktardı.

Bakan Avcı,  büyük bir dikkatle izlediği video görüntülerine ilişkin olarak zaman zaman Belediye Başkanı Ünver’den ayrıntılı bilgiler de aldı.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver daha sonra Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’ya , ziyaretin anısına  içerisinde nazar ağacı motifli tabak ile Nevşehir Belediyesi’nin yayımladığı  eserlerden oluşan bir set  takdim etti.

Ziyaret sonrası açıklamada bulunan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, "Son derece verimli bir ziyaret oldu. İnşallah ilimiz ve ülkemiz adına hayırlara vesile olur" dedi.