Nevşehir İl Özel İdaresi tarafından çalışmaları başlatılan köy yolları asfalt bakım ve onarım çalışmalarının yapıldığı bölgelerde, Nevşehir Valisi Mehmet CEYLAN, Nevşehir Milletvekili Ecz.Mustafa AÇIKGÖZ, Ak Parti İl Başkanı AV. M.Ali TANRIVER, İl Genel Meclis Başkanı Zir.Müh. Süleyman ÖZGÜN, Avanos Kaymakamı, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Mustafa ELDİVAN ve beraberlerindeki protokol heyeti incelemelerde bulunarak yetkililerinden bilgi aldı. Alınan bilgi doğrultusunda;
     İl Özel İdaresi yol ağı sınırları içerisinde bulunan, Hacıbektaş İlçesi Yurtyeri ile Kozaklı İlçesi Kalecik Köylerini birbirine bağlayan ve Kozaklı İlçesinin diğer köylerine (Çayiçi,Belekli vs.) de bağlantı yolu olan 6600 metrelik asfalt yolda, Doyduk Barajına yapılan çalışmalar sırasında tonajlı araçların kullandığı güzergah olması sebebiyle asfalt patlaması ve derin çukurlar oluşmuştur.
     Bu sebeple; 6600 metrelik yolun tamamı sökülerek stabilize yola çevrilmiş, 1. kat asfalt yapımı için, İl Özel İdaresi ekip ve ekipmanlarınca hazırlık çalışmaları başlatılmıştır. Şimdiye kadar 4600 metrelik yerin kumlama işlemi tamamlanmış kalan 2000 metrelik kısmın ise kumlama işi devam etmektedir. Kumlama işlemi tamamen bittikten sonra sıkıştırma işleminin ardından astar ve üzerine zift malzemesi atılarak mıcır serilip 1.kat asfalt yapımının tamamlanması planlanmaktadır.
     2016 yılı İl Özel İdaresi Bütçesinden ayrılan ödenek ile 1. kat asfalt yapımına başlanılan Yurtyeri ve Kalecik Köyleri ve diğer köylerinde bağlantı yolu olan bölgenin en kısa zamanda tamamlanabilmesi için ekiplerimiz gayretle çalışmaktadır.
     Heyet, Hacıbektaş ve Kozaklı İlçeleri köy yollarımızın yapım işinde emeği geçen İl Özel İdaresi Yol Şube Müdürlüğü personeline teşekkür ederek bölgeden ayrıldı.