Nevşehir Belediyesi’nin, şehir kimliği ile örtüşen mimari ve sosyal donatıları ile birlikte geleceğe taşınacak en önemli eserler arasında ilk sırayı alacak Nevşehir Külliyesi’nin inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Ali Dirikoç Bulvarı üzerinde, geleneksel şehir mimarisi, taş malzeme ve modern sistemlerle donatılacak Nevşehir Külliyesi’nde inşaat çalışmaları, yüklenici firma çalışanlarınca aralıksız devam ediyor.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in de oluşturduğu çalışma ofisi ile daha yakından takip ettiği Nevşehir Külliyesi’nin yapımı için hayırseverlerin de yardım ve katkılarının yoğun şekilde devam ediyor.

Nevşehir Belediyesi’nin 10 milyon TL ile katkı sağladığı Nevşehir Külliyesi’nin en kısa süre içerisinde tamamlanarak hizmete kazandırılması için çalışmaların devam ettiğini belirten Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Külliyesi’nin yapımına sağladıkları katkılardan dolayı hayırseverlere teşekkür etti.

3 kattan oluşacak ve içerisinde iç ve dış bölümlerinde 11 bin 500 kişinin ibadet edebileceği Selatin Camii, Gasilhane, Gusülhane, Morg, Kadın ve Erkek Taziye Evi, 500 kişilik Konferans salonu, Kütüphane, otopark, market ve dini eğitimlerin gerçekleştirileceği çeşitli sosyal donatıların bulunacağı Nevşehir Külliyesi ile birlikte 52 bin metrekarelik bir de şehir meydanının oluşturulacağını aktaran Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Külliyesi’nin 2016 yılında vatandaşların hizmetine kazandırılmasının planlandığını sözlerine ekledi.