Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği’nin (KÜSİ) geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla Bakanlığımız, TUBİTAK, KOSGEB ve Üniversiteler bünyesinde çeşitli destek mekanizmaları ve uygulamalar bulunmaktadır. Söz konusu destek mekanizmaları ile düşük ve orta-düşük teknolojili ürünlerin ve üretim yöntemlerinin orta-yüksek ve yüksek teknolojili ürün ve süreçlere evrilmesi sağlanarak, katma değeri yüksek ürün ve hizmetler üretilmesi hedeflenmektedir.

Bu kapsamda ilimizde faaliyet gösteren firmaların bilgilendirilmesi amacıyla oluşturulan KÜSİ Planlama ve Geliştirme Kurulu üyeleri ile birlikte firmalar ziyaret edilmekte ve bu ziyaretler kapsamında; sanayicilerin sorunları ve ihtiyaçları hakkında bilgi alınmakta ve Bakanlığımız ve ilgili kuruluşların destekleri ve çalışmaları hakkında bilgilendirme yapılmaktadır. Bu amaçla 03-04 Kasım 2016 tarihlerinde İl Müdürümüz Seyfullah DURAN, Hacıbektaş Veli Üniversitesi KÜSİ Nevşehir İl Temsilcisi Doç. Dr. Bayram DEVİREN, KOSGEB İl Müdürü Necati GÜNAYDIN, Ticaret İl Müdürü Ahmet TAYGURT, Ahiler Kalkınma Ajansı Temsilcisi Barış GÜRSEL ve TSE Temsilcisi Erol GÜNEŞ’in katılımlarıyla firma ziyaretleri gerçekleştirilerek gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır.

Ülkemizde 2023 hedeflerine ulaşılması amacıyla, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği ile paydaşlar arasındaki sinerjiyi artırmak, ulusal inovasyon ekosisteminde bu işbirliğini geliştirmek, sanayimizin rekabet gücü ve katma değeri yüksek, yenilikçi ürünler üretebilen, yüksek teknoloji ağırlıklı ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulması amaçlanan bu ziyaretlerin ilerleyen dönemlerde karşılıklı ve artarak devam ettirilmesi planlanmaktadır.