Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içinde bulunan ve yapımı tamamlanan Beştepe Millet Camii Kongre ve Kültür Merkezi’nin açılışı ve bu merkezde gerçekleştirilen 15 Temmuz Şehitlerini Anma programına katılan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz proğrama katılan şehit yakınları, gaziler ve aileleri ile yakından ilgilendi.

İstanbul'dan Gelen Genç Demokrasi Gazimiz İsmet Eker İle Yan Yana Oturan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, "Aziz; Milletimiz Ve Şahsım Adına Sizlere Minnettarız. Milli İrade, Sizin gibi Basiretli Ve Vatansever Kardeşlerimiz Sayesinde Geleceğine Sahip Çıktı" dedi.

‘’Millet olarak bu vatan uğruna gözünü kırpmadan canlarını vermiş olan kahramanlarımıza çok şey borçluyuz’’ diyen Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, ‘’Gelecek nesillere anlatılacak bir kahramanlık destanı yazan aziz Milletimiz tüm dünyaya demokrasi dersi verdi. Devlet olarak her zaman şehit yakınları ve gazilerimizin yanındayız. ’’ ifadesini kullandı.


FETÖ terör örgütü üyelerinin yaptığı hain darbe girişiminin bastırılması sırasında fedakarca mücadele vererek şehit olanların aileleri ve gazilerle bir araya gelen Açıkgöz yaptığı açıklamasında; 15 Temmuz gecesi bir grup hain askerin darbe girişiminde bulunduğunun anlaşılması üzerine, kritik kamu kurumlarına ve askeri tesislere giderek canını ortaya koyan vatandaşlarımız arasından şehit olanların aileleri ile yaralanarak gazi olanların, tarihe geçecek bir mücadele verdiğini belirterek. "Bu fedakarlık, bizim için çok değerlidir. Biz de bu demokrasi şehit ve gazileri için ilk toplantımızda gerekeni yapacağız” dedi.

Açıkgöz, “Ülkemizin büyümesini ve gelişmesini istemeyen ülkelerin piyonu olarak hareket ediyorlar. Bunlar, terör örgütlerini kullanılarak Çanakkale'de dize getiremediği bu milleti, terör örgütleri aracılığıyla dize getirmeye çalışıyor. Ama başaramayacaklar, Çünkü Aziz Milletimizin birlik ve beraberliği var, biz bin yıldır bu topraklarda, Türkü, Kürdü, Sünni'si ve Alevisi ile kardeşçe yaşadık. Yaşamaya da devam ediyoruz. Hoşgörü içerisinde birbirimizi kucaklıyoruz. Bu birlik ve beraberliğimiz devam ettiği sürece onlar amacına ulaşamayacaklar” dedi.

Öte yandan şehit yakınları ve gazilerle sohbet eden Açıkgöz; “Biz devlet olarak sizlere minnettarız. Çünkü sizler en kıymetlilerinizi yani evlatlarınızı ve eşlerinizi bu kutsal vatan toprağı için şehit verdiniz” şeklinde konuştu.


Cumhurbaşkanı Başkomutan Recep Tayyip ErdoğanBaşbakan Binali Yıldırım, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, Bakanlar, milletvekilleri, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in de hazır bulunduğu program, Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimine direnerek şehit olanların yakınları ile bu direnişte yaralanan gazilerin ve çok sayıda misafirin katılımıyla gerçekleşti.

Darbe girişimini protesto etmek amacıyla Nevşehir Diriliş Meydanında ‘Demokrasi nöbeti’ tutan çok sayıda vatandaş da programı kurulan dev ekrandan izledi.


"237 Şehidimizin Her Birinin Adını Anıtlaştıracağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yapmış olduğu açıklamasında; "15 Temmuz gecesi 170'i sivil, 62'si polis ve 5'i de asker olmak üzere 237 şehit verdik. Bugün itibarıyla yaralı sayımız 2 bin 191. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına, milletimize başsağlığı diliyorum" dedi.

Erdoğan, "237 şehidimizin her birinin adını aynen Çanakkale Şehitleri'nde olduğu gibi anıtlaştıracağız. İnşallah kurumlarımızla anıtlaştıracağız, inşallah aynı zamanda İstanbul'da Boğaz Köprüsü'nden çıkar çıkmaz Anadolu yakasındaki tepe noktada, orada anıtlaştıracağız. Ankara'da hemen Külliyemizin karşısında, orada anıtlaştıracağız ve okullarımıza isimlerini vermek suretiyle anıtlaştıracağız ve kalıcı kılacağız" dedi.


“TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ YANINIZDADIR”

Konuşmasının son bölümünde, Arif Nihat Asya’nın “Biz kısık sesleriz / Minareleri sen ezansız bırakma Allahım!” dizeleriyle başlayan Dua isimli şiirini okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vatanlarına sahip çıkan, bu ülkeyi Müslümansız bırakmamak için canlarını ortaya koyan, er meydanının pehlivansız olmadığını gösteren kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Gazilerimize tekrar Rabbimden şifalar diliyorum” temennisinde bulundu.

Açılan Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nin Cumhurbaşkanlığı’na, ülkeye ve millete hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını, “Şehit yavrularının gözlerinden öpüyorum, eşlerine saygılarımı sunuyorum, annelerine-babalarına saygılarımı sunuyorum. Ve bilesiniz ki bir büyüğünüz, ağabeyiniz olarak gençler için bir babalık, eşimle birlikte bir annelik sorumluluğu içerisinde her zaman bu konuda yanınızdayız ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti de yanınızdadır, bunu da hiçbir zaman unutmamanızı diliyorum. Sizleri Allah’a emanet ediyorum” sözleriyle tamamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından, 15 Temmuz şehitleri için salaların verilip Kur’an-ı Kerim tilavet edilen ve gecenin anlamına uygun ilahi ve kasidelerin icra edildiği program, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in yaptığı dua ile sona erdi.