Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Doğala köyünde geleneksel şepe şenliği düzenlendi.

Köy Muhtarlığı ile Merkezi İstanbul'da bulunan Doğala Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin ortaklaşa düzenlediği 15. Geleneksel şepe şenlikleri düzenlendi. 

Doğala köyünde düzenlenen şepe şenliğine AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Ebubekir Gizligider, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Nevşehir İl Genel Meclis Başkanı süleyman Özgün,AK Parti Merkez ilçe başkanı Salih Açıkgöz, Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar ve köylüler katıldı.

Milletvekillleri Açıkgöz ve Gizligider şenliğe katılan köylüler ile yakından ilgilenirken köylülerin sorunlarını dinledi.

Doğala Şepe Şenliklerine katılan Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider Doğala Şepe etkinlikleri Derinkuyu bölgemizden ve özellikle gurbetçilerimizin yoğun katılımlarında her yıl düzenleniyor ve bu tür etkinliklere mutlaka katılım için çaba gösteriyoruz.Şepe etkinliklerimiz gibi çeşitli kültürel etkinliklerle birlik ve beraberliğimizde korunmuş oluyor görüyorum ki Doğala "birliğimizi kimseye bozdurmayız" diyor.Tüm katılımcılara muhtarlarımıza,Dernek yöneticilerine ve bu güzel programı düzenleyen hemşerilerime teşekkür ediyorum dedi.


Şepe şenliğinde konuşan Nevşehir Milletvekili Açıkgöz ise, "Her yıl geleneksel olarak yaşanan, yaşatılan Şepe Şenliği kültür hazinemizin, birlik ve beraberliğin kuşaktan kuşağa aktarılmasına vesile olan çok önemli bir şenliktir. Tarihten gelen bu şenlik kültürümüz birliğimizin ve dirliğimizin de temelini oluşturuyor. Bu vesileyle Ramazan Bayramımızın tüm milletimize hayırlı, uğurlu olmasını ve daha nice nice bayramlara ulaşmamızı yüce Mevlamdan niyaz ediyorum. Sizleri saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum” dedi.