AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk ,Ebubekir Gizligider Ve Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan,Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. 

Daha sonra kültür ve turizm yatırımlarıyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile görüştüler.

Nevşehir ve Kapadokya üzerine geniş bir sohbetin yapıldığı ziyarette Nevşehir heyeti, Nevşehir Kapadokya Bölgesinde yapılması planlanan projeler konusunda destek istedi.

Ziyaretten oldukça memnun olan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Nevşehir heyetine teşekkür etti.

TBMM Divan Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz ziyarete ilişkin yaptığı açıklamasın da,  “Nevşehirimizin ve Kapadokya'nın çözüm bekleyen tüm meseleleri, ihtiyacı olan tüm yatırımları ve İlimizi kalkındıracak, örnek bir şehir haline getirecek tüm projeleri için milletvekili arkadaşlarımızla beraber en üst düzeyde takiplerimize devam ediyoruz.

Milletvekillerimiz  Murat Göktürk ,Ebubekir Gizligider ve Nevşehir Valimiz Mehmet Ceylan ile birlikte ziyaret ettiğimiz Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mahir Ünal’a, Nevşehir için bu alanda da taleplerimizi ve ihtiyaçlarımızı dile getirdik.
İlimiz ve ilçelerimizin sahip olduğu kültürel zenginlik, binlerce yıldır bağrında yatan miras, tarihi yerleri ve eserleri kuşkusuz çok önemli bir hazinedir. Şüphesiz bu muazzam potansiyelin özellikle turizm anlamında bir katma değer olarak ilimize ve hemşerilerimize dönüşünün olması, gelecek için büyük fayda sağlayacaktır.

Özellikle, UNESCO tarafından Dünya Kültür miras listesinde yer alan Kapadokya Bölgemiz ve bütünlüğünde yeraltı kentlerimiz ile ilgili ivedilikle beklenen ödenekler ile icra edilmesi gerekenler noktasında Sayın Bakanımız da desteklerini esirgemeyeceklerini ifade etmişlerdir.

Hem Kapadokya bölgemiz, hem ülkemiz hem de Nevşehirimiz için bugün ve gelecekte çok büyük artı değerler sağlayacak olan, ekonomik ve sosyal manada Nevşehir'in çehresini değiştirerek turizm de çok daha önemli noktalara getirecek olan bu yatırım ve projelerin takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Bizleri hiçbir konuda yalnız bırakmayan başta Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu olmak üzere, bu projelerde desteklerini esirgemeyen Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mahir Ünal, tüm milletvekilli arkadaşlarımız, Sayın Valimiz ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım” diye konuştu.


"Kültür Bakanı En Kısa Zamanda İlimiz Nevşehir'e Gelecek"

Ziyaret sonrası açıklamada bulunan AK Parti Nevşehir Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyon Üyesi Ebubekir Gizligider'de, Bakan Ünal’ı Kapadokya Bölgesine davet ettiklerini belirterek, “Bakanımız, en kısa zamanda Nevşehirimize , Kapadokya'ya geleceğini bizzat belirtti ve “Kapadokya'yı hep birlikte ayağa kaldıracağız inşallah’ diye güzel bir söz etti. Bakanımız, Nevşehir ile özel olarak ilgileneceğini söyledi” dedi.

Ak Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Nevşehir Milletvekili Av. Murat Göktürk'te, "Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mahir ÜNAL Beyle Nevşehir turizmi ve kültür varlıklarımız hakkında istişarelerde bulunduk oldukça verimli bir ziyaret oldu" dedi.