AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver ve Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, referandum çalışmaları kapsamında Nevşehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nı ziyaret etti.

Nevşehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Şerafettin Arslan ve yönetim kurulunun hazır bulunduğu ziyarette referandum ve sektör sorunları üzerinde görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Arslan, "Ziyaret için teşekkür ederiz. Referandum konusunda kafamıza takılan soruları Sayın vekillerimize sorma imkanımız oldu bu anlamda çok faydalandığımız bir ziyaret olmuştur. Referandum sonuçları memleket ve milletimizin yararına olmasını canı gönülden istiyoruz. Önemli olan ülkemizin ve insanlarımızın kazanması" dedi.

Açıkgöz; "Ekonomisi güçlü ve istikrarlı bir Türkiye için Cumhurbaşkanlığı Sistemi ne EVET"


Ziyarette sorulara ve neden "Evet" denilmesi gerektiği üzerine görüşlerini beyan eden AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz , "AK Parti'den önceki Türkiye ekonomisi ile bu günkü ekonomiyi kıyaslayarak ekonomide gelinen noktayı değerlendirdi. Açıkgöz, 'Güçlü bir AK Parti döneminde Türkiye 3 kat büyüdü. AK Parti öncesinde Türkiye'nin faiz oranı yüzde 86'idi. 2017 bütçesi 648 milyar. Faiz oranı yüzde 10.8 oldu. 648 milyarın yüzde 86'sını faize vermiş olsaydık, bu ülke ne yapabilirdi ki. Bir tek çivi dahi çakamazdık. İşte bu yollar, barajlar, havalimanları bundan dolayı yapılıyor' açıklamalarına yer verdi.

100 yıl sonranın Türkiye'si için Evet

Cumhurbaşkanlığı sistemini bugünün Türkiye'si için değil ileri ki 50-100 yıl hesaplanarak oluşturulduğunu dile getiren Açıkgöz, 'Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Anayasanın kendisine tanıdığı tüm hakları sonuna kadar kullanacağını belirtti ve kullanıyor da şu anda. Seçimden önce de dedi ben birileri gibi gidip evde yatmam. Ülkeme hizmet etmeye devam ederim dedi. Bir sonraki dönem içinde seçilme hakkı var. Demek ki bizim derdimiz bu dönem değil. Bu gün zaten güçlü bir iktidar var. Peki 20 yıl 50 yıl sonra ne olacak Türkiye'de. O zamanlar gelince yine koalisyonlar olursa bu ülkeye yazık olmaz mı?' ifadelerinde bulundu.


Göktürk: Güçlü Bir EVET Bekliyoruz!

AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk ise;
 referandumun parti meselesi olmadığını, herkesi ilgilendirdiğini belirterek, 16 Nisan günü verilecek EVET oylarının ülkemizin ve milletimizin geleceğini etkileyeceğini, huzur ve refahını, istikrarını sağlayacağını, aklıselim düşünüp kimlerin hayır oyu vereceklerini görüp ona göre gereğinin yapılması gerektiğini söyledi. Göktürk,  Vatan için millet için artık bazı şeylerin değişmesi gerektiğine inanıyoruz. Darbe zamanında gördük ki bu millet ülkesi için nasıl kenetlenmişse referandum sürecinde Evet oyu için aynı kenetlenme sağlanacaktır'. Bu ülkede fikir özgürlüğü var. "Evet" diyene de "Hayır" diyene de saygımız var. Burada dikkat çekilen şey şudur. Hayır çıkmasını kim istiyor? Evet çıkmasını kimler istiyor? Buna bakarak halkımızın ve dava arkadaşlarımızın karar vermesini istiyoruz. Biz inanıyoruz ki Evet çıktığında Türkiye ve aziz milletine düşman olanlar çok üzülecekler" diye konuştu.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver de, 16 Nisan’da yapılacak olan Referanduma da dikkat çekerek, “Türkiye’nin önünün açılması, Güçlü bir Türkiye ve geleceğimiz için, bu seçim çok önemli. Bu Referandumun birlik ve beraberlik içerisinde geçmesini temenni ediyoruz” dedi.