Nevşehir, Mübadil Kültürünün Merkezi Olacak

NEVŞEHİR(MHA) Kapadokya Rumeli Mübadilleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin mübadil kültürünü tanıtma girişimleri aralıksız sürüyor.

KARUMDER Başkanı Serkan Sonradanbulan, Kapadokya bölgesinin merkezi Nevşehir’in Türkiye’de mübadil kültürünün merkezi olması için çalıştıklarını ifade etti.

2013 Yılında kurulan Kapadokya Rumeli Mübadilleri Derneğinin tanıtılması, Nevşehir ve yöresinde mübadillerin bir araya getirilerek kaynaşmalarının sağlanması amacıyla şu ana kadar önemli etkinlikler yaptıklarını söyleyen Başkan Serkan Sonrkadanbulan, “Derneğimiz kurulduğu günden bu yana ilk iş olarak ilimiz genelindeki mübadillerinin tespitine başladık. Bu arada mübadil kültürünün tanıtılması içinde girişimlerde bulunduk. 03 Nisan 2014 tarihinde TRT de yayınlanan bölgemize yönelik mübadil kültürünün tanıtıldığı program büyük ilgi gördü. Hıdırellez programız sayesinde yüzlerce mübadilimizi bir araya getirdik. 400’e yakın insanımızı orada bir araya getirip tanıştırma, kaynaştırma fırsatı elde ettik. Mayıs ayında eski bakanlarımızdan Selma Aliye Kavaf ilimizde idi. Kendisi ile Nevşehir merkez başta olmak üzere Ürgüp ve Derinkuyu ilçelerimizde, Mustafapaşa köyümüzde mübadil kültürümüzle ilgili önemli temaslarda bulunduk. Bu faaliyetlerimize önümüzdeki günlerde de devam edeceğiz. Amacımız Türkiye’de mübadil kültürünün merkezinin Kapadokya bölgesi olmasını sağlamak” açıklamalarında bulundu.