Nevşehir İl Müftülüğü’ nün organizesinde, 2016 Yılı Ramazan Ayı va’z ve irşad programı çerçevesinde, komşu illerin Müftüleri şehrimizi ziyaret etti.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın va’z ve irşad faaliyetlerine ivme kazandırmak, komşu ve kardeş şehir İl Müftülüleri arasında iletişimi artırmak ve hizmet birliğini sağlamak maksadıyla düzenlenen program gereği Kırşehir İl Müftüsü Mehmet Şahin, Kayseri İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Niğde İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar ve Aksaray İl Müftüsü Cemalettin Bal Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk’ün daveti üzerine ilimize gelerek, farklı camilerde va’z ettiler.
Ev sahibi olarak Nevşehir İl Müftülüğü bir hayırseverin sponsorluğunda ilimize gelen misafirlere Topuzluhan Restoranda, iftar yemeği verdi.
İftar yemeğinin ardından Kayseri İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven Merkez Kurşunlu Camii’nde, Kırşehir İl Müftüsü Mehmet Şahin Zihni Paşa Camii’nde, Aksaray İl Müftüsü Cemalettin Bal Gaznevi Camii’nde ve Niğde İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar ise Hacı Rasim Uzer Camii’nde cemaate nasihatte bulundular. Aynı zamanda Kurşunlu Camii’nde Kayseri’den gelen bir ekip tarafından Enderun usulü Teravih kıldırıldı.
İl Müftülerinin va’z ettiği camilerde aynı zamanda Sakal-ı Şerif ziyaretleri gerçekleştirildi.
 Teşekkürlerini sunan vatandaşlar böyle güzel uygulamaların devamlı olmasını istediler.
Program sonrası ilimize gelen misafirler Nevşehir Külliyesi içerisinde bulunan ve hizmete geçen Hacı Pembe Avlanmaz Kur’an İlimleri Merkezini ziyaret ettiler. Yeni hizmete açılan Eğitim merkezini gezen misafirler Külliyedeki çalışma ve gelişmeleri izleyerek memnuniyetlerini ve takdirlerini belirterek, ilimizden ayrıldılar.