Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, İmam-Hatiplerden sonra Müezzin-Kayyım ve Kur’an Kursu öğreticilerine de toplantı düzenledi.
Hacı Pembe Avlanmaz Kur’an İlimleri Merkez’inde düzenlenen özel toplantıya Merkez,  kasaba ve köylerde görev yapan Müezzin-Kayyım ve Kur’an Kursu öğreticileri katıldı.
Öztürk, Ezan ve salalarıyla halkın maneviyatını diri tutan, sağduyulu olmasını sağlayan ve meydanlara davet eden, soysuz darbeye soylu direniş gösteren müezzinlere ve davete uyup meydanları dolduran herkese teşekkür etti ve Ezanları susturan darbelerden, darbeleri bastıran Ezan ve Salalar dönemini yaşattığı için Allah’a hamdediyoruz” dedi.
Müftü Öztürk; “FETÖ Terör örgütü memleketimize tarihinde yaşamadığı acıyı yaşattı. Kendi vatanına, insanına, siviline, polisine, meclisine mermi sıktırdı. Burada cezalarını çekecekler, Mahkeme-i Kübra’da da hesapları çetin olacaktır. Cenab-ı Allah memleketimizi, Müslümanları bu beladan korudu şükür. Ama bu arada birçok şehitlerimiz, yaralılarımız ve gazilerimiz var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet ve gazilerimize de acil şifalar diliyorum” dedi ve şehitlerimiz için din görevlilerine Fatiha okuttu.
İl Müftüsü personelle yaptığı bu toplantıda; “Başkomutan yeter diyene kadar, meydanlarda nöbete devam edeceğiz” dedi.
Öztürk; “Milli iradeye ve milletin hukukuna sahip çıkmaya devam edeceğiz. Edeceğiz ki, hain FETÖ Terör örgütü ve onu maşa olarak kullanan müstevlilerin bu milleti bölmek, parçalamak, yutmak ve yönetmek gibi hain ve sinsi planları kursaklarında kalsın ve kahırlarından çatlasınlar.
Kur’an-ı Kerim’de Cenab-ı Allah “Ey İman edenler Allah’a, Resulüne ve sizden olan ülülemre itaat ediniz” (Nisa- 59) buyuruyor. Hamdolsun Allah (c.c.) önümüze bizden biri olan yani milletten yana olan bir ülülemr lütfetti. Kalbi imanlı, ağzı Kur’an’lı, alnı secdeye varan, her zaman Hak’tan yana olan Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN. Ne emrederse Devletimizin bekası, Aziz milletimizin selameti ve Madur ve mazlum ümmetin akibeti için ona uymak Kanuni olduğu kadar dini bir vecibedir. Onun için elbette emrindeyiz ve her konuda nöbetteyiz, nöbette olmaya da devam edeceğiz” dedi.