Yılbaşına çok az bir süre kala milli piyangonun 55 Milyon TL’lik büyük ikramiyesi bir çok kişinin hayallerini süslese de din adamları, piyangonun bir çeşit kumar olduğunu ve piyango bileti ile elde edilen kazancın haram olacağını belirtiyor.

2015 yılını geride bırakmaya hazırlandığımız şu günlerde hemen hemen her cadde ve sokakta satılan milli piyango biletleri bu yılki 55 Milyon TL tutarında ki büyük ikramiyesi büyük ilgi görüyor.
Buna karşın Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk yaptığı açıklamada, Her yeni yılda bu sorular soruluyor. Bizde bunun yanlış olduğunu doğru olmadığını bu kazancın haram olduğunu söylüyoruz ama herkes yine bildiğini okuyor dedi.
 
Müftü Öztürk, ‘’Yeni yıl yaklaştı. Yeni Yılımız hayırlı uğurlu olsun inşallah. Yeni yıl gelince milli piyango soruları da arttı. Her yeni yılda bu sorular soruluyor. Bizde bunun yanlış olduğunu doğru olmadığını bu kazancın haram olduğunu söylüyoruz ama herkes yine bildiğini okuyor. Benim acizane bütün din kardeşlerime, Müslüman kardeşlerime tavsiyem odur ki ondan bundan ümidi kessinler. Ümitlerini Allah’a bağlasınlar. Allah’tan ümit kesilmez. Allah her kul için bir rızık takdir etmiştir. Bu rızkını yemeden kimse bu dünyadan gitmez. Bu rızkı da elde etmek için meşru yollar bellidir. O yollardan rızıklarını arasınlar. Haram yol ile kazanılan paradan hiçbir kimseye hayır gelmez, gelmemiştir bunu da tecrübe ile gördük, duyduk biliyoruz’’ diye konuştu.

Nevşehir’de milli piyango satıcıları ise bilet satışları şuan da çok iyi olduğunu ve vatandaşların en çok çeyrek bilete rağbet gösterdiğini ifade ettiler.

Nevşehir’de yeni yıla kısa bir süre kala vatandaşlar da milli piyango milli piyango bileti almadığını nedenin ise haram olduğunu belirtirken kimi vatandaş ise bir umut için milli piyango bileti aldığını ve paranın çıkması durumunda evleneceğini ve iş kuracağını söyledi. 


(ÖZEL HABER) NEVŞEHİR İL MÜFTÜSÜ YAKUP ÖZTÜRK’TEN PİYANGO UYARISI:

(ÖZEL HABER) NEVŞEHİR İL MÜFTÜSÜ YAKUP ÖZTÜRK’TEN PİYANGO UYARISI:

(ÖZEL HABER) NEVŞEHİR İL MÜFTÜSÜ YAKUP ÖZTÜRK’TEN PİYANGO UYARISI:

(ÖZEL HABER) NEVŞEHİR İL MÜFTÜSÜ YAKUP ÖZTÜRK’TEN PİYANGO UYARISI: