ÖĞRENCİ SERVİS ÜCRETİNDE FLAŞ GELİŞME

Velilerimize Bayram Müjdesi Tadındaki Bu Haber İlk Kez Ve Sadece Fibhaber.com’da...

Nevşehir’de ilk kez Fib Haber’in ve Av. Mehmet Biçer’in gündeme taşıdığı öğrenci servisi sektörü ile veliler arasında yaşanan sorunlara ilişkin olarak bugün önemli bir gelişme yaşandı.

Fibhaber.com yazarlarından Av. Mehmet Biçer, bugün köşesinde kaleme aldığı “Yetmez Ama Güzel Bir Gelişme” başlıklı yazısında Nevşehir’deki öğrenci servisleriyle ilgili çok önemli bir gelişmeyi okurları ve Nevşehir kamuoyu ile paylaştı.

Velilerimize Bayram Müjdesi Tadındaki Bu Haber İlk Kez Ve Sadece Fib Haber’de

Nevşehir Barosu Avukatlarından Av. Mehmet Biçer’in Nevşehir’de faaliyet gösteren öğrenci servisi firmalarının velileri ve öğrencileri mağdur eden uygulamalarıyla ilgili olarak Nevşehir Valiliğine ve Nevşehir Belediye Başkanlığına yapmış olduğu müracaatlar ilk meyvesini verdi.

Nevşehir Belediye Başkanlığı tarafından Av. Mehmet Biçer’e gönderilen resmi cevabi yazıda şikayet konusu hakkında gerekli incelemeler ve görüşmelerin yapıldığı ifade edilerek, yarıyıl tatilinde öğrencilerden servis ücreti alınmayacağının da müjdesi verildi. Böylece öğrenci servisi firmalarının kayıt sırasında velilerle 9 ay üzerinden yapmış oldukları ücret sözleşmeleri 8,5 aya çekilmiş oldu.

Av. Mehmet Biçer,  fibhaber.com’daki bugün yayınlanan “Yetmez Ama Güzel Bir Başarı” başlıklı makalesinde, Nevşehir Belediye Başkanlığı adına kendisine gönderilen resmi yazıda “2014-2015 eğitim öğretim döneminde Şehrimizde faaliyet göstermekte olan okul servis araçlarından faydalanan öğrencilerden, yapılan görüşmeler sonucu yarıyıl tatilinde ücret alınmayacaktır.” Denildiğini ifade etti.

 

Av. Mehmet Biçer, söz konusu yazısının devamında ayrıca şu görüşlere yer verdi:

Resmi yazının açık ve net anlamı şudur: Nevşehir merkezde faaliyet gösteren öğrenci servisi firmaları 2014-2015 eğitim öğretim yılında dokuz aylık değil, sekiz buçuk aylık servis ücreti alacaklardır.

 

Nevşehir Belediyesi tarafından yapılan bu resmi açıklamayı velilerimiz adına memnuniyetle karşılıyor ve bu sonucun alınmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ancak, varılan bu sonuç, bir iyi niyet temennisi olarak kalmamalı, Nevşehir Belediyesi, bu kararın aktif takipçisi ve garantörü olmalıdır. Ayrıca bu karar, öğrenci servisi firmalarıyla anlaşma yapmış ve yapacak tüm veliler için istisnasız olarak uygulanmalıdır.

 

Diğer yandan alınan kararın yasal zemine oturması ve taraflar için hukuki bağlayıcılık kazanması için, Nevşehir Şoförler Ve Otomobilciler Odası ile Nevşehir Esnaf Ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından hazırlanan mevcut azami ücret tarifesinin revize edilerek, tarifedeki “yarıyıl tatilinde servis ücreti alınır” ibaresinin iptal edilmesi büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle veliler lehine elde edilen bu önemli başarı içim şimdilik: “Yetmez Ama Güzel Bir Başarı” diyoruz.

 

Av. Mehmet Biçer’in yazısının tamamına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

http://www.fibhaber.com/yetmez-ama-guzel-bir-basari-makale,286.html