Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından okulların bulunduğu bölgelerde huzur operasyonları gerçekleştirilerek güvenlik tedbirleri artırılıyor...Konu hakkında Nevşehir Valiliğinden yapılan yazılı açıklama şöyle;

 
T.C.

NEVŞEHİR VALİLİĞİ
İl Emniyet Müdürlüğü

NEVŞEHİR İL MERKEZİ VE İLÇELERİNDE
BULUNAN İLKOKUL, ORTAOKUL, LİSE ve DENGİ OKULLARIN ÇEVRESİNDE
OKULLA İLİŞİĞİ OLMAYIP TOPLANAN ŞAHISLARIN, OKUL ÇEVRESİNDEN
UZAKLAŞTIRILMASI ve BUNA UYMAYANLARA İDARİ PARA CEZASI
UYGULANMASI HAKKINDA YÖNERGE

AMAÇ:

Madde 1 - Bu yönergenin amacı;

Nevşehir İl sınırları içinde kamu düzeninin sağlanması, okul çevrelerinde şiddetin önlenmesi, özellikle giriş ve çıkış saatlerinde okulların çevresinde olması muhtemel gürültü, kavga, taciz vb. olayların önüne geçilmesi, okulların çevresinde toplanan kişilerin kimlik kontrollerinin yapılarak okul ile ilişiği olmayan, işsiz ve boşta gezen kişilerin okul çevresini mekân tutmalarının önüne geçilmesi, bu kişilerden öğrencilerimize gelebilecek her türlü tehdit ve tehlikenin engellenmesi, uyuşturucu satıcıların asıl hedefinin gençlerimiz olduğu hususu dikkate alınarak okul çevresinde uyuşturucu ile mücadele yapılması, yasa dışı faaliyet gösteren ideolojik ve bölücü örgütlerin gençlerimizi psikolojik etki altına alıp kandırmalarının engellenmesidir.

KAPSAM:

Madde 2 - Bu yönerge Nevşehir İl sınırları içerisinde bulunan ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okulların bahçesini ve okul çevresini kapsar.

HUKUKİ DAYANAK:

Madde 3- Bu yönerge;

a)       5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/C ve 66. Maddesi

b)       5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. Maddesi,

c)       2559 sayılı Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu 2/A ve 11.maddeleri,

d)       Çocuk Koruma Kanunu,

e)       14/09/2014 tarihli Genelge (EGM Genelge No:2014/54)

GENEL ESASLAR:

Madde 4- Bu kapsamda aşağıda belirtilen tedbirler alınmıştır.

a) İlkokul, ortaokul, lise ve dengi okulların çevresinde, bahçesinde veya okul bahçe kapısı önünde, okul öğrencisi olmayan, okulla ilişiği bulunmayan ve öğrenci velisi olmayan şahıslar okul çevresinde bulundurulmayacaktır.

b) Öğrencilerin, şiddet içeren olaylardan, madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklardan, ruhsal bedensel ve cinsel yönde etkileyecek müstehcen neşriyat ve diğer olumsuz unsurlardan, yasadışı örgütsel ve ideolojik faaliyetlerden korunması için, okul ile ilişiği olmayan, işsiz, boşta gezen ve durumundan şüphelenilen kişilerin okul önü ve okul çevresini mekân tutmaları önlenecektir.                          

     c)Ayrıca ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okulların çevresinde, bahçesinde veya okul bahçe kapısı önünde, okul öğrencisi olup (sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde bulunan öğrenciler hariç) mazereti olmaksızın ders saatinin dışında öğrenci ve şahısların bulunmasına izin verilmeyecektir.

 

CEZAİ HÜKÜMLER:

Madde S- (4.)Maddenin (a) ve (b) bendinde alman kararlara uymayanlar hakkında, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun' 66. Maddesi, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. Maddesinin 1 .Fıkrası gereğince yasal işlem yapılacaktır.

İLAN:

Madde 6- Bu yönerge Nevşehir İl sınırları içerisinde her türlü ilan vasıtaları ile ilan

olunur.

YÜRÜRLÜK:

Madde 7 - Bu yönerge yayım tarihinde yürürlüğe girer.

YÜRÜTME:

Madde 8- Bu yönergeyi Nevşehir Valiliği yürütür.