En son geçtiğimiz hafta sonu Gözyaşı Geceleri ekibinden bir tiyatrocu gencimizin feci şekilde hayatını kaybettiği ‘ölüm virajı’ denilen bu yolun hatalı olduğunu belirten Vatandaşlar, yetkililerin bu konudaki duyarsızlıklarından şikayet ederlerken,  bozuk olan yollar nedeniyle her gün bir kaza ve ölüm tehlikesi atlattıklarını dile getiriyor.

Nevşehir - Aksaray karayolu Acıgöl OSB yakınlarındaki mevkiinde bulunan yoldaki viraj adeta ölüme davetiye çıkarıyor.

 
Nevşehir İli Aksaray İstikasmeti 30.Km sinde Bulunan bu viraj sürücüler için büyük tehlike arz ediyor. Bu yolda aynı mevkiide Her yıl otalama 5 -6 kez kaza meydana geliyor. Ve Bu kazalarda bir çok can kaybı mal kaybı yaşanıyor.
 
"Nevşehir'de Karayolları sınıfta kaldı"


www.fibhaber.com Haber Merkezine şikayetlerini dile getiren ve Nevşehir Karayollarının sınıfta kaldığını belirten vatandaşlar, bahse konu olan bu virajın biran önce düzeltilmesini istiyorlar. Ancak bu şekilde kazaların önüne geçilebileceğin altını çizen vatandaşlarımız, özellikle bu yolu bilmeyen yabancıların hala hazırda bu virajda kazalar yaşaması kaçınılmaz oluyor diyerek Acil tedbir alınması için yetkilileri uyarıyorlar.
 

Trafik Kazaları Vatandaşa "Ölüm Virajı" Dedirtti.
Bu viraj nedeniyle sık sık yaşanan trafik kazaları vatandaşları bezdirdi. Neredeyse her gün kaza yaşandığını ifade eden vatandaşlar, viraja "ölüm virajı" ismini verdi.

Binlerce kişi bu yolu kullanıyor

Transit geçişlerin sağlandığı karayolunda aynı zamanda Bölgede yaşayan binlerce kişinin her gün bu yolu kullanarak evlerine veya işlerine gitmeye çalıştığına kaydeden vatandaşlar, özellikle sabah saatleri ve geceleyin yolun daha da tehlikeli olduğunu söylediler. Aynı vatandaşlar, yetkililere şikâyet etmelerine rağmen uzun süredir çözüm bulunmadığını anlattı.

Bu arada bir vatandaş, "yolu iyi bilmeyenler veya turistler için bu viraj tam manasıyla ölüm tuzağıdır, ne zaman tedbir alınacak çok merak ediyoruz" diyorlar.

Vatandaşların can güvenliği hiçe sayılıyor diyen başka bir vatandaşımızda burada her yıl en az 5-6 kez kazalar meydana geliyor. Çözümü çok basit sadece virajın düzeltilmesi gerekiyor. Her zaman Bu tatlı virajdan geçerken yüreğimiz ağzımıza geliyor. Artık canlar yanmasın insanlarımız ölmesin biran önce Karayolllarının bu konuda çözüm üretmesini ve bu yolu düzeltmesini bekliyoruz diyorlar.

KİMİN UMURUNDA...?

Bakalım sürekli kazalara sebebiyet veren can ve mal kaybının yaşandığı bu “Ölüm Virajı” kimin umurunda Merak ediyor ve konunun takipçisi olarak bekliyoruz.

İşte bu “Ölüm Virajı”ndan www.fibhaber.com objektiflerine yansıyan o görüntüler:

FİB Haber Merkezi olarak Kazada hayatını kaybeden genç tiyatrocu kardeşimiz Muhammed Tiyek'e Allahtan rahmet yaralılara geçmiş olsun diliyoruz.