AK Parti Nevşehir Milletvekili 27. Dönem Adayı Mustafa Açıkgöz, “Nevşehir, Patates Laboratuvarına Kavuşuyor” dedi. Açıkgöz açıklamasında şunları ifade etti: 
Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliğinin Patates Tohumluğu Üreticisi firmalarla istişare toplantısında ilimiz için yoğun gayretlerimiz sonucunda laboratuvarın Nevşehir’imizde kurulacağının müjdesini verdik. Patatesin başkenti Nevşehir’imize ve üreticimize hayırlı olsun. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi.

Açıkgöz; "Nevşehir’imizde Bitki Sağlığı Laboratuvarı kurulması kararı verilmiştir. Öncelikle tohumluk patates üreticilerimizin ihtiyacı olan bitki sağlığı analizlerine yönelik hizmet verecek bu laboratuvar sayesinde zamandan ve ekonomik açıdan üreticimiz ulaşılabilir hizmete kavuşacak. Tohumculuk sektöründe işlemlerin ivedilik kazanması sağlanacak. Kaliteli ve yerli tohum üretimiyle çiftçimiz, üreticimiz ve Anadolu tarımı kazanacak. Büyüyen Nevşehir, güçlü Türkiye yolunda 16 yıldır olduğu gibi AK yatırımlarımızda durmak yok yola devam. 24 Haziran’da milletimizin güçlü yarınları için ‘Vakit Türkiye Vakti’ diyoruz.