Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Pazar günkü etkinliklere tüm Nevşehirlileri davet etti.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından tüm yurtta olduğu gibi Nevşehir’de de demokrasi nöbeti sürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 7 Ağustos Pazar günü Yenikapı’da düzenlenecek “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”ne katılarak birer konuşma yapacakları bildirildi.

Türkiye 7 Ağustos Pazar günü Yenikapı’da yapılacak “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”ne hazırlanıyor. Her il kendine özgü birer program düzenlenecek.

Nevşehir’de Pazar günü yapılacak “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”yle ilgili gazetemiz “FİB Haber”e bir açıklama yapan Belediye Başkanı Hasan Ünver, miting için 7 Ağustos 2016 Pazar günü saat 17.00’da Diriliş Meydanında Olacaklarını açıkladı.

Burada Vali İlhami Aktaş, Milletvekilleri ile tüm siyasi parti temsilcileri ve halkın katılımı ile yapılacak “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”nde konuşmalar yapılacak ve İstanbul Yenikapı’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu nun yapacağı konuşmalar meydanda izlenecek.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Pazar günü saat 17:00’de başlayacak yürüyüşe ve “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”ne bütün Nevşehir halkını davet ederek şunları söyledi:

“Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesine sızmış Fetullahçı Terör Örgütü mensubu, asker elbisesi giymiş bir grup teröristin 15 Temmuz 2016 gecesi başlattığı darbe girişimi, milletimizin gösterdiği yürekli ve kararlı direniş sayesinde akamete uğratılmıştır. Toplumun tüm kesimlerinin, tüm renklerinin, ülkesini ve milletinin geleceğini korumak için bir araya gelişinin sembolü haline dönüşen 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında, Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın çağrıları üzerine 15 Temmuz’dan bu yana tüm ülkemizde olduğu gibi Nevşehir’de de halkımız demokrasiden, özgürlükten ve hukuk devletinden yana gösterdiği güçlü duruş, her türlü takdirin üzerindedir.

“Milletimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına uyarak, o geceden beri sokakları terk etmemiş ve dünyada örneği olmayan bir demokrasi nöbetine başlamıştır. Ülkemizin tüm şehirlerinde, tüm meydanlarında devam etmekte olan demokrasi nöbetleri 7 Ağustos 2016 Pazar günü İstanbul Yenikapı Meydanı’nda saat 18.00’de yapılacak “Demokrasi ve Şehitler Mitingi” ile taçlandırılacaktı.”

Başkomutan diyene dek meydanlardan çekilmeyeceklerini söylediklerini ve üç haftadır Nevşehir Diriliş Meydanında bekleyen binlerce kişinin demokrasi nöbetinde bulunduklarını ve her türlü takdire şayan olduğunu belirten Belediye Başkanı Ünver, yaşanan birlikteliğin önemli olduğunu ve plan yapanların pes etmeyeceğini Cumhuriyetin kurulduğu günden buyana milletin çok badireler atlattığını söyledi.

Başkan Ünver şöyle devam etti:

“Söz konusu Türkiye olduğunda siyasi kaygıları bir kenara bırakarak bütün STK’larla bir ve beraber olarak milli iradenin tecelli etti. Kaybedilen zamanı daha fazla çalışarak gerçek vatan hizmetini yapacağız. İşimizi layığı ile yerine getireceğiz. Daha güçlü çalışacak ve Türkiye için güzel günlerden şüphe etmeyeceğiz.

Türkiye’nin önüne engel çıkartmak ve bölmek isteyenler tarihte olduğu gibi yine avucunu yalayacak. Sağcı-solcu, hep birlikte olduk. Türkiye’nin en büyük problemini 15 Temmuzdan önce siyasi ayrışma olarak açıklardım. Bu kalkışma ile millet tek oldu. Hepimiz ülkemin bana ihtiyacı var diyerek meydanlara indik. Ankara’da, İstanbul’da bu millet tankların önüne yattı. Bu yaşananları ve Diriliş Meydanında ki tarihi birlikteliğimizi hiçbir zaman unutmayacağız.  O görüntüleri hiç eksik etmeyecek ve asla gevşemeyeceğiz. Devletin tüm kurumlarında arınma yaşanacak. Bayrağa hangi örgüt kastetmişse Allah’ın izni ile bu ülke dar edilecek.
Bizler meydanlara toplanarak milletin gücünün üzerinde bir güç olmadığını herkese gösterdik. Hep birlikte milli irademize ters olan bu darbe girişime karşı olduğumuzu ilk günden beri gösteriyoruz. İçimize sızan bu terör örgütü üyelerini temizlemek için çok büyük mücadele veriyoruz. Ülkemizin selameti için olağanüstü hal ilan edildi. Olağanüstü hal, sizlerin günlük hayatlarını ve ekonomik hayatımızı hiçbir şekilde etkilemeyecek. İçimize sızan bu terör örgütlerini bir an önce temizlemek için alınan bir karar. Bizler Türk Milletinin yenilmezliğini, bütünlüğünü meydanlarda bütün dünyaya gösteriyoruz. Bizler de ilin yöneticileri olarak her zaman sizlere layık olmak için çalışacağız. Her daim sizlerin arkasında ve yanındayız. Darbe girişimi esnasında hayatlarını kaybederek şehit olan sivillerimiz, askerlerimizi ve polislerimizin isimlerini ve kendilerini yaşatmak bizim boynumuzun borcudur. İşte bizde onları Nevşehir 
meydan ve caddelerine verdiğimiz isimlerle ölümleştirdik.Çünkü onlar büyük bir destan yazdılar. Onlar Ankara ve İstanbul’da darbe girişiminde bütün Türkiye’yi korudular.

Nevşehir’de çok şükür sorun yaşamadık ama bu iki büyük şehrimizde yaşadığımız olaylarda çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetti. Onlar bizim istikbalimiz, geleceğimiz, onurumuz, gururumuz. Onların adını yaşatmak bizlerin boynumuzun borcu. Hepinize tekrardan teşekkür ediyorum. Burada farklı kurumlar vatandaşlarımıza ikramlar dağıtıyor, ayrıca belediyemizde farklı alanlarda yemek dağıtımı yapıyor. Hepsine bu özveri ve vatanımız için verdiğiniz destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Rabbim birlikteliğimizi ve beraberliğimizi hiç bozmasın.”