NEVŞEHİR(MHA) Türkiye genelinde yağışların artması ve hava sıcaklıklarının da düşüyor olması nedeniyle Nevşehir Pazaryerinde de fiyatların yükseldiği gözleniyor.

Her ne kadar Ülkemizin bir çok ilinde görülen yağışlar henüz ilimizde görülmese de Nevşehir pazaryerine yurdun değişik illerinden gelen meyve ve seze fiyatlarının önceki haftaya oranla arttığı belirtildi.

İlimizde Pazar ve Pazartesi günleri kurulan Pazaryerine evinin sebze, meyve ve benzeri ihtiyaçlarını karşılamak üzere gelen Vatandaşların büyük bir bölümü fiyatların artışı karşısında alışveriş planlarında küçük çaplı değişiklikler yapmak durumunda kaldı. Bütçesine göre alışveriş yapmayı tercih edenlerin büyük bölümünün meyve fiyatlarının ciddi oranda artmasından dert yandığı gözlendi.

Önümüzdeki günlerde İç Anadolu bölgesinde ve İlimizde beklenen yağışların ardından Pazar fiyatlarının daha da artması, ancak mevsim şartlarına uygun bir hale getirilmesi bekleniyor. Meyve ve Sebze fiyatlarındaki artışın önümüzdeki 1 ay içerisinde dalgalanmalara neden olacağını belirten Pazarcı esnafı ise bu durumdan oldukça tedirgin. Zira bir hafta aldıkları ürünü aynı fiyata bir sonraki hafta alamayacaklarından endişeli olan özellikle meyve satıcısı esnaflar ürünlerin ellerinde kalmasından tedirgin.