Pazaryerinde Disiplinsizliğe Geçit Yok …

Türkiye’nin Örnek Pazaryerinde, Örnek Uygulama

NEVŞEHİR(MHA) Ülkemizin en modern pazaryerlerinden Nevşehir pazaryerinde disiplinsizliğe geçit yok. Pazaryerinde 3 tezgah kapatıldı.

Nevşehir Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanlığı Nevşehir peynir pazarında 3 tezgahtan 2’sine 1 hafta, birine ise 4 hafta kapatma cezası verdi. Cezalar uygulanmaya başlandı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Nevşehir Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Selim Özmen, Peynir pazarındaki üç tezgahın, tezgahları işletenlerin disiplinsiz davranışlarından dolayı cezalandırıldıklarını belirtti.

Bu uygulamanın pazaryerinde disiplinin sağlanması aşamasında son derece önemli olduğunu dile getiren Nevşehir Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Selim Özmen, “Türkiye’nin örnek pazaryerlerinden biri olan pazaryerimizde disiplinin sağlanması bizim için çok büyük önem taşıyor. Disiplin kurallarına uymayanların gerekli cezayı görmeleri de bu tür olayların pazaryerimizde bir kez daha yaşanmaması aşamasında caydırıcı bir nitelik taşıyor” dedi.

Bu arada peynir pazarına gelen ve cezalandırılan tezgahları gören vatandaşlarda uygulamanın son derece isabetli bir karar olduğunu ifade ettiler.