Nevşehir Rehberler Odası Başkanı Murat Dinç; ''Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde bir grubun ülkemiz yönetimini ve demokrasisini hedef alan kalkışmasını şiddetle kınıyoruz.
15-16 Temmuz tarihlerinde, 21. yüzyıl dünyasında asla kabul edilemeyecek bu darbe girişimi karşısında demokrasimiz ağır bir sınavdan geçmiştir.
Türk halkının demokrasiye olan inancı ve sağduyusu ile başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere hükümetimizin kararlı ve basiretli yönetimi bu çağ dışı girişimi başarıyla önlemiştir.
Demokratik ve çağdaş ülkemizin uluslararası imajına kara bir leke olarak tarihlenecek bu elim olayın onarılması güç boyutlara tırmanmadan durdurulması hepimize rahat bir nefes aldırmıştır.
Bilindiği üzere ülke içerisinde bir süredir yaşanan terör olayları turizm sektörümüzü derinden etkilemekteydi. Geçtiğimiz günlerde yaşanan olumlu gelişmeler sektörümüze rahat bir nefes aldırmışken; son olayların ülkemizin uluslararası boyuttaki imajını bir kez daha sarsacak olması, biz turizmcileri ciddi boyutta endişelendirmiştir. 
Bütün yaşanan olumsuzluklara karşın demokrasimize ve ülkemizin aydınlık geleceğine dair umutlarımızı koruduğumuzu özellikle ifade etmek istiyoruz. 
Türk ulusuna geçmiş olsun diyor; bu acı olaylarda hayatını kaybeden yurttaşlarımıza rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.''