Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur Finansal Türkiye Haritası ve Türkiye İstatistik Kurumu verilerinde Nevşehir'in negatif tabloda yer almasını eleştirdi.

2014 yılının ilk 6 ayında bankaların kredi kartı alacak tutarı toplamının 76,5 milyar lira olduğu, kişi başına düşen kredi kartı borç tutarının ortalama 1.000 lira olduğunu hatırlatan Şube Başkanı Mustafa Uğur; "Nevşehir 259.015 907 TL borç tutarı ile Türkiye sıralamasında 12. sırada yer alırken, İç Anadolu verilerine göre Ankara'dan sonra 907 lira ile kişi başına en çok kart borcu olan ikinci il olarak dikkat çekmiştir." dedi. 

Nevşehir'in uzun yıllardır hem sosyal hem de ekonomik verilere göre hep olumsuz tablolar ile anıldığının altını çizen Uğur, sözlerine şu şekilde devam etti; "Nevşehir ili gerek sosyal gerekse de ekonomi politikalarında unutulmuş, köşeye atılmış kimsesiz bir il olmaktan öteye gidememektedir. Her geçen gün adına daha çok olumsuz veriler açıklanan Nevşehir hem siyasal iktidarın milletvekilleri hem de bir çok sivil toplum örgütü tarafından önemsenmemektedir. Sorunlar dile getirilmemekte, sorunlara dair çözüm önerileri adına platformlar oluşturulmamaktadır. Siyasal iktidar paralel söylemleri ile gündemi oyalamakta, ildeki birçok sivil toplum kuruluşu ise önceliğini iktidara arka bahçe olmakla geçirmektedirler. Nevşehir'in acil çözülmesi gereken sorunları için toplumun her kesimini göreve davet ediyoruz."